Uusimmat

Tarkempi katsaus AMD-ATI-yhdistymiseen

24.07.2006 17:51 Ville Suvanto

AMD ja ATI ovat ilmoittaneet jo pitkään huhumyllyssä pyörineen yhdistymisen näiden kahden suuryrityksen välillä. Kaupan myötä AMD ostaa ATIn ja perustettu yritys tulee olemaan paremmin kykenevä palvelemaan markkinoita ja tarjoaa täyden tuotevalikoiman alustoja, yritysten johtajat uskovat. ”ATI jakaa meidän intohimomme ja täydentää vahvuuksiamme johtavana tekijänä tekniikka-alalla ja kuluttajakeskeisenä innovaatioiden luojana. Yhdistämällä nämä kaksi yritystä mahdollistaa samalla meidän jättää varjoon sen, mitä olemme saaneet aikaan yksittäisessä liiketoiminnassa ja uudelleenkehittäneet tekniikkajohtajana ja valikoituna yhteistyökumppanina. Uskomme, että AMD ja ATI tulevat ajamaan kasvuun ja innovatiivisempaan suuntaan koko teollisuuden, mahdollistamalla yhteistyökumppaneiden luoda eriytyneitä ratkaisuja ja oikeuttaa asiakkaat valitsemaan, mikä on parasta heille”, hehkutti AMD:n toimitusjohtaja Hector Ruiz.

Kaupan arvo on noin 5,4 miljardia dollaria ja yhdistämällä voimansa AMD ja ATI tulevat luomaan uuden yrityksen, joka on suunnattu kilpailemaan ammatti- ja mobiilisegmenteille ja nopeasti kasvavilla kuluttajaelektroniikkamarkkinoilla. Yhdistämällä kehitettyjä tekniikoita, osaamista ja vuorovaikutteisia vahvuuksia, AMD suunnittelee tarjoavansa vuonna 2007 kuluttajakeskeisiä alustoja. Kaupan sopimusehtojen myötä AMD tulee omistamaan kaikki ATIn kantaosakkeet, joista 4,2 miljardia dollaria siirtää omistajaa suoralla rahoituksella ja lisäksi vaihdossa siirtyy 57 miljoonaa AMD:n kantaosaketta. AMD:n työntekijöiden määrä nousee yhdistymisen myötä lähelle 14 900 henkilöä ja pääkonttori tulee sijaitsemaan Sunnyvalessa, Kaliforniassa, kun taas ATIn pääkonttori valjastetaan bisneskeskukseksi. ATIn toimitusjohtaja Dave Orton tulee siirtymään ATI-osaston varatoimitusjohtajan rooliin ja vastaa suoraan Hector Ruizille ja Dirk Meyerille. AMD:n lehdistötiedotteen perusteella ATI tulee jatkossa olemaan AMD:n yksittäinen osasto.

Vuonna 2008 ja sen jälkeen, AMD tähtää siirtävänsä nykyiset tekniikkakokoonpanot muuttuvimpiin prosessointitekniikoihin. Luvassa on piirejä, joissa on integroitu prosessori ja grafiikkapiiri samaan pakettiin, ja näiden tarkoituksena on vastata kuluttajien tarpeita yleiskäyttöön tarkoitettuihin, mediakeskeisiin sekä data- ja grafiikkakeskeisiin suorituskykyisiin laitteisiin.

AMD, AMD & ATI: A Processing Powerhouse

X-bit labs, The Worlds Collaborate: AMD Acquires ATI Technologies

DailyTech, AMD-ATI: A Done Deal