Uusimmat

Prosessorimarkkinoille uusi yrittäjä

07.02.2008 01:50 Ville Suvanto

Intel ja AMD hallitsevat tällä hetkellä suvereenisti x86-prosessorimarkkinoita, mutta näiden ohella mukana on myös muun muassa VIA, joka on keskittynyt vähän tehoa kuluttaviin mobiilimarkkinoille suunnattuihin ratkaisuihin. Markkinoille on tunkemassa nyt uusi yrittäjä, sillä piilaaksossa majaa pitävä Montalvo Systems on kehittänyt kaikessa hiljaisuudessa x86-prosessoria, joka on suunnattu kannettaviin tietokoneisiin ja erittäin mobiileihin laitteisiin. Tietoa prosessorista on toistaiseksi saatavilla niukasti, mutta tiedossa on, että se on moniytimellinen, vähän tehoa kuluttava ja sen valmistuksesta saattaa tulla olemaan aikanaan vastuussa Fujitsu.

Montalvo Systems on hiljaiselosta huolimatta onnistunut haalimaan kasaan 73 miljoonaa dollaria investointeina riskipääomasijoittajilta. Investoijilta ilmeisesti löytyy luottoa Montalvo Systemsin veteraanitason osaajille, joihin voidaan lukea toimitusjohtaja Matt Perry, joka oli aiemmin Transmeta toimitusjohtaja, ja hallituksen jäsen Vinod Dham, joka oli Intelillä töissä Pentium-arkkitehtinä ja myöhemmin NexGenillä ja AMD:llä. Lisäksi rivistöstä löytyy AMD:n K6-arkkitehtuurin johtava arkkitehti Greg Favor ja myös K6-projektissa mukana ollut Mike Yamamura. Yrityksellä on hallussaan jo useampia patentteja, joskin vain muutama on toistaiseksi päässyt julkisuuteen. CNET News -sivuston mukaan patentit käsittelevät lähinnä virransäästöä, kun dataa haetaan muistilta tai välimuistilta.

Montalvo Systemsiltä on luvassa virallinen ilmoitus myöhemmin tänä vuonna, jolloin yritys tullee valaisemaan tarkemmin kehittämäänsä teknologiaa.

CNET News, Silent start-up readies to take on Intel in notebooks

Montalvo Systems

Onko Montalvolla mahdollisuuksia?

Katso tilanne vastaamatta