Uusimmat

6 miljoonan dollarin kotiteatteri – katso kuvat!

08.02.2008 16:03 Sampsa Kurri

Audio Video Interiors -sivusto on julkaissut mielenkiintoisen artikkelin Jeremy Kipnisin kotiteatterista, jonka rakentaminen maksoi huimat kuusi miljoonaa dollaria. Jeremy on antanut projektilleen nimen Kipnis Studio Standard (KSS) ja kehuu vuolaasti järjestelmän olevan paras näytös maan päällä (”The Greatest Show on Earth”). Massivisen kotiteatterin rakentamiseen kului kolme vuotta ja tavoitteena oli saavuttaa absoluuttisesti paras kuvan- ja äänenlaatu.

KSS on rakennettu 8 x 10 metrin kokoiseen tilaan, jonka korkeus vaihtelee 2,5 – 5 metrin välillä. Äänentoisto on teknisesti 8.8-kanavainen, mutta se käyttää huomattavasti useampaa kaiutinta. Äänentoistojärjestelmää onkin piristetty muun muassa yhden keskikaiuttimen sijaan kolmella Snell LCR-2800 -keskikaiuttimella ja bassoista huolehtii 16 kappaletta Snellin 18-tuumaisia subwoofereita. Kotiteatterin screeni on 5,5 metriä leveä ja tykin virkaa toimittaa Sonyn 4096×2160-resoluutioon kykenevä SRX-S110-videotykki.

Artikkelista löytyy kotiteatterijärjestelmän tarkat tekniset yksityiskohdat, useita yleiskuvia tilasta sekä kuvia kaiuttimista, vahvistimista ja screenistä. Lisäksi jutussa kerrotaan taustatietoa Jeremy Kipnisistä ja kotiteatterin rakennusvaiheista. Jos KSS:n budjetti tuntuu liian suurelta, kannattaa lueskella Muropaketin parin vuoden takainen artikkeli Panasonic PT-AE900 -videotykistä ja kotitekoisesta screenistä.

Audio Video Interiors, The Greatest Show on Earth!