Uusimmat

Without Warning -ennakko (PS2, Xbox)

02.05.2005 00:00 Thomas Puha

SCEE:n omaa 24-tv-sarjaan perustuvaa peliä odotellessa oli vain ajan kysymys, milloin Jack Bauerin 24 tunnin pituinen seikkailu innostaisi muita pelisuunnittelijoita.

Core Designin perustaneen Jeremy Heath-Smithin uusi pelitiimi Circle Studios on tehnyt Capcomin kanssa merkittävän julkaisusopimuksen, sillä sen debyyttipeli Without Warning on ensimmäinen Euroopassa kehitettävä suuren luokan projekti, jonka Capcom julkaisee.

Circlen henkilöstö koostuu pitkälti Core Designin veteraaneista, jotka ovat jättäneet taakseen Lara Croftin savuavan hylyn ja keskittyvät uusiin projekteihin. Tomb Raiderin jatko-osia lukuun ottamatta Corelta ei ole puuttunut ideoita, mutta sellaiset mielenkiintoiset pelit kuin Project Eden ja Herdy Gerdy kaatuivat kehnoon toteutukseen. Siksi onkin syytä suhtautua Without Warningiin varovaisesti.

24-sarjan vaikutus näkyy pelin 12 tunnin kestossa. 720 minuutin aikana pelataan kuudella hahmolla useita samanaikaisesti tapahtuvia kohtauksia. Eri hahmojen kautta samat tapahtumat koetaan eri perspektiiveistä, mikä Coren mukaan tarjoaa uusia jännittäviä madollisuuksia tarinankerrontaan. Mitä se sitten tarkoittaakin.

Hahmoista kolme on Navy Seals -sotilaita ja kolme ei-aseistettua siviiliä, jotka ovat terroristien valtaaman kemikaalitehtaan uumenissa. Tehtävänä on terroristien eliminoiminen sekä hengissä pysyminen. Tarina on lineaarinen, ja hahmot vaihtuvat pelin määräämässä tahdissa. Peliosiot voivat kestää parista minuutista pariinkymmeneen, mutta pelaajat voivat useissa tapauksissa käyttää huomattavasti enemmän aikaa kentän selvittämiseen kuin mitä siihen tarinallisesti kuluu. Kaikki hahmot eivät selviä hengissä loppuun asti.

Kikkailusta huolimatta kyseessä näyttää olevan tavallinen toimintaan painottuva 3d-toimintaseikkailupeli, jossa on grafiikka kohdallaan. Heath-Smithin mukaan Circlellä on vielä kaksi muutakin PS2/Xbox-peliä kehityksessä, mutta Without Warning julkaistaan ensimmäisenä syksyn aikana.

Tekijä: Circle Studios
Julkaisija: Capcom
Tulossa: PlayStation 2 ja Xbox
Pelaajia: 1
Julkaisu: loppuvuosi