Uusimmat

Saint’s Row -ennakko (Xbox 360)

17.11.2005 00:00 Miika Huttunen

Saint’s Row on muun muassa Red Factionit ja Summonerit tehneen Volitionin ensimmäinen seuraavan sukupolven peli. Kyseessä on kolmannesta persoonasta kuvattu, reilusti gangsteri- ja rap-meininkiä sisältävä urbaani toimintapeli.

Koska GTA-hengessä mennään, ei tuskin ole yllätys, että pelialueena toimiva Stillwaterin kaupunki on täysin vapaasti samoiltavissa. Pelaaja ohjaa Third Street Saints -nimisen jengin jäsentä, joka puolustaa aluettaan muita jengejä vastaan. Hyökkäys on paras puolustus, joten tarkoituksena onkin ottaa koko kaupunki haltuun yksi alue kerrallaan.

Alueita vallataan vastustajajengeiltä etsimällä niiden alueelliset päämajat ja ottamalla ne haltuun. Väkivallatta tämä ei tietenkään onnistu. Rahaa ja kunnioitusta kerätään ryöstöillä sekä murroilla ja muilla tehtävillä.

Liikkumisessa rajoitteena on vain asema poliisin ja muiden jengien kanssa. Jos välit ovat poikki jonkun jengin tai poliisien kanssa, ne pyrkivät tietenkin käymään pelaajan päälle aina, jos tämän huomaavat.

Saint’s Row on selkeästi GTA: San Andreas -klooni, mutta sen etuna on seuraavan sukupolven rauta. Peli näyttää liikkeessä kerrassaan fantastiselta.

Miika Huttunen

Tekijä: Volition
Julkaisija: THQ
Testattu: Xbox 360
Tulossa: Xbox 360
Pelaajia: 1
Pelin kotisivu: saintsrow.com