Uusimmat

SOCOM 3 US Navy Seals laajentaa PS2:n verkkosotaa

27.05.2005 00:00 Muropaketin toimitus

SOCOM-sarja piti viime vuonna taukoa, mutta ensi syksynä on luvassa paljon uudistuksia tarjoava SOCOM 3. Sarjaa kehittävä Zipper Interactive on työskennellyt SOCOM 3:n parissa jo kaksi vuotta, siinä missä SOCOM 2 tehtiin reilussa vuodessa. Lisääntynyt kehitysaika näkyy huimasti lisääntyneessä sisällössä. Kaksi asiaa, joita SOCOM-pelaajat ovat eniten toivoneet, ovat ajoneuvot sekä uintikyky. Nämä toiveet on huomioitu.

Ajoneuvoja on yli 20. Tarjonta koostuu Navy Sealien moderneista taisteluajoneuvoista, kuten tankeista, Hummereista ja veneistä sekä terroristien rähjäisimmistä taisteluajoneuvoista. Aseiden määrää on kasvatettu noin 30:een. Asemodifikaatioita on 20. Asetyypit vaikuttavat nyt sotilaiden liikkuvuuteen – raskaammat ja isommat aseet vaikuttavat olennaisesti sotilaiden liikkumisnopeuteen.

Kentät ovat laajentuneet ajoneuvojen käyttöä silmällä pitäen. Zipperin edustajan mukaan SOCOM 3:n kentät ovat noin viisi kertaa suurempia kuin aiemmin. SOCOM 3:a varten on ohjelmoitu uusi grafiikkamoottori, joka pystyy Jak and Daxterin kaltaisella tavalla mallintamaan valtavia ympäristöjä ilman lataustaukoja. SOCOM 3:n videoiden perusteella piirtoetäisyys on parantunut huomattavasti edellisiin peleihin verrattuna.

Monipuolisemman grafiikan myötä toiminta on aiempaa näyttävämpää. Räjähdykset, pölypilvet ja muut yksityiskohdat saavat toimintakohtaukset näyttämään parhaimmillaan Black Hawk Downilta.

Hyvin toimivaa käyttöliittymää on paranneltu. Taisteluryhmän jäsenille voi antaa Rainbow Sixin tyyliin tilanne- ja kohdekohtaisia komentoja. Jos esimerkiksi osoittaa kursorilla ovea, ruudulle ilmestyvät tilanteeseen sopivat komennot, kuten ”murra ovi” tai ”suorita rynnäkkö”. Oman ryhmän jäsenien sekä vastustajien tekoälyä on kehitetty monipuolisempaan suuntaan. Vastustajat osaavat toimia ryhmässä aiempaa järkevämmin, ja ne myös huomioivat vastarinnan määrän päätöksiä tehdessään.

Tässä olivat vasta yksinpelin uudistukset, joista monet varmasti nähdään vielä piilossa pidetyssä verkkomoninpelissä.

Thomas Puha

Tekijä: Zipper Interactive
Julkaisija: SCEA
Tulossa: PlayStation 2, syksy 2005
Pelaajia: 1-2, 1-16 verkossa
Verkkopeli: kyllä
Pelin kotisivu: playstation.fi