Uusimmat

Retropelimusiikkia uusissa kuorissa: Press Play On Tape – Run/Stop Restore

25.05.2005 00:00 Muropaketin toimitus

Press Play On Tape on riemastuttava poppoo. Soittotaidottomat tanskalaiskaverukset pistivät demoskenepartyjä varten bändin kasaan ja soittivat klassisia C-64-kappaleita liveyleisön edessä. Soitto oli kamalaa – mutta yleisö villiintyi. Niinpä kuusikko opetteli soittamaan oikeasti ja kehitti aktiaan muutenkin. Tästä kasvoikin varsinainen kulttibändi, jonka suosio on kasvanut tasaisesti koko sen olemassaolon ajan.

Hittiputkeen bändi astui kuitenkin vasta ensimmäisen levytyksensä myötä. LOADING READY RUN -levy sisälsi 14 kappaletta armoitetuilta C-64-säveltäjämestareilta. Seassa olivat muun maussa Rambo (Galway), Warhawk (Hubbard), Commando (Hubbard) ja Auf Wiedersehen Monty (Hubbard, Daglish). 2001 julkaisu levy toi ryhmän kunnolla julkisuuteen ja yllätti myös kappaleiden alkuperäissäveltäjät, jotka olivat sentään tehneet biisit 15-20 vuotta aikaisemmin. Kuten Hubbard itsekin totesi, ”en olisi koskaan uskonut, että näitä kappaleita soitettaisiin livenä yleisön edessä. Olen totella otettu.”

Ensilevytyksensä jälkeen Press Play On Tape jatkoi sovittamista, puuhailua ja tekipä bändi välissä jopa poikabändivideonkin, jonka idea lähti siitä että jos täysin laulu- ja soittotaidottomat artistit saadaan kuulostamaan hyvältä levyllä ja videolla, niin kyllä heidätkin. Mikä On Todistettu. Kannattaa ladata video, katsoa ja nauraa.

Nyt ryhmä on julkaissut toisen levynsä, josta tuli välittömästi armotonta kulttikamaa. Se yhdistää 18 klassikko-legenda-tason biisiä oikeisiin soittimiin ja lauluunkin. Tulos on ihmeen toimiva, vaikka kappaleet eivät välttämättä aukeakaan noin vain taustoja tuntemattomille.

Bändin nykyisille taidoille on kuitenkin annettava respektiä siitä, miten hyvältä parikymmentä vuotta vanhat, C-64:n SID-äänipiirillä luodut kappaleet kuulostavat tänäänkin. Ja tietenkin propsit säveltäjille, kuten Hubbardille, Daglishille ja Galwaylle, jotka osasivat luoda ajattomia melodioita. Tapa, jolla bändi sovittaa vanhat sävellykset jopa liveyleisön edessä soitettavaan muotoon ja lisää niihin oman kosketuksensa, on etenkin alkuperäisbiisien ystävälle virkistävää. Tavallaan puhdasta SID-piipitystäkin kaipaa, mutta tätä levyä voi soittaa niillekin, jotka eivät sideilystä perusta.

Levyä myy verkkokauppa Pahasana.com, puh. (08) 311 4335) hintaan 15,50 euroa.

Jukka O. Kauppinen

pressplayontape.com