Uusimmat

Nainen haastoi Best Buyn – vaatii 54 miljoonaa

13.02.2008 11:48 Ville Suvanto

Yhdysvalloissa tapahtuu jälleen – Best Buy on haastettu oikeuteen ja siltä vaaditaan 54 miljoonaa dollaria. Naiskuluttaja syyttää Yhdysvaltojen yhtä suurinta elektroniikka-alan jälleenmyyjää kadotetuista henkilökohtaisista tiedoista, jotka olivat kadonneet, kun tietokone oli ollut Best Buyn käsissä.

Raelyn Campbell oli ostanut tietokoneensa paikallisesta Best Buysta vuonna 2006 ja toimitti sen huoltoon vuoden 2007 puolivälissä, kun tietokoneesta hajosi virtakytkin. Kolme kuukautta ja useiden lupausten jälkeen Best Buy myönsi hävittäneensä tietokoneen ja tarjoavansa korvaukseksi 900 dollarin lahjakortin. Tietokone ja sen laajennettu takuu oli maksanut 1100 dollaria, joten Best Buyn tarjoama lahjakortti oli noin 20 prosenttia Campbellin maksamaa hintaa alempi.

Best Buy korotti korvaustaan sen jälkeen, kun Campbell valitti asiasta Washington, D.C:n oikeuskanslerille. Asia ei kuitenkaan jäänyt tähän, vaan Campbell nosti 54 miljoonan dollarin syytteen Best Buyta kohtaan. Campbellin lakimies oli neuvonut yrityksen rikkoneen paikallisia turvallisuuteen liittyviä lakisäädöksiä, kun se ei ollut ilmoittanut henkilökohtaisten tietojen, kuten veroilmoituksen, häviämisestä.

Campbell ei usko voittavansa 54 miljoonaa, vaan pyrkii saamaan korvaukset laiminlyönneistä ja selvityksen, miten hänen tietokoneensa varastettiin liikkeen turva-alueelta. Hän haluaa myös jatkossa Best Buyn kouluttavan työtekijänsä tiedostamaan yksityisasiat.

Tech-Report, Woman sues Best Buy for $54 million over lost laptop

Onko 54 miljoonaa dollaria sopiva hinta kadotetuista tiedoista?

Katso tilanne vastaamatta