Uusimmat

Japanilaiset ja yhdysvaltalaiset PSOne-klassikot saapuvat Eurooppaan, vaikuta siihen mitkä!

02.08.2011 12:30 Tero Lehtiniemi

Erityisesti ensimmäisen PlayStation-konsolin aikana ja sitä aikaisemmin oli varsin yleistä, että monet Yhdysvalloissakin jo englanniksi käännetyt pelit jäivät Euroopassa julkaisematta syystä tai toisesta. Uudet konsolit ja eurooppalaisten markkinoiden tullessa lähes tasavertaisiksi tätä vakavaa puutetta on onneksi monien toimesta jo pyritty korjaamaan esimerkiksi vanhoja klassikoita uudelleenjulkaisemalla. Itse olen useasti mietitnyt että miksei vanhoja NTSC-klassikoita voisi julkaista esimerkiksi PSN:n kautta. Noh, onneksi joku on tajunnut sen myös Sonyllä.

Sonyn virallinen EU PlayStation-blogi nimittäin tahtoo kertoa, että mitään estettä vanhojen NTSC-J (japanilaisten) ja NTSC-U (jenkkiläisten) PSOne-pelien julkaisulle Euroopassa ei enää ole. Kielet ja hertsimäärät pysyvät kyllä ennallaan, mutta joka tapauksessa luvassa on aiemmin vanhalla mantereella julkaisemattomia ykköspleikkariklassikoita. Jännäksi homman tekee se, että Sony antaa lukijoille mahdollisuuden vaikuttaa siihen mitkä pelit täällä julkaistaan.

Virallista Euroopan-blogia pitävä Ross Mcgrath on nimittäin ilmoittanut, että pelejä valittaessa luvataan kiinnittää huomiota erityisesti blogin kommenttiosion toivomuksiin. Lisäherkkuna vielä se, että ainakin Square Enixin edustaja on luvannut seurata kommenttiosiota. Parasite Eve 1, Chrono Cross ja Xenogears, oisko mitään? Mene ja vaikuta, tai ainakin kuvittele vaikuttavasi!

Lähde: EU PlayStation Blog

Lue myös

Domen arvosteluviikko 30/2011: Bastion, Dead or Alive Dimensions, From Dust, Harry Potter, Resident Evil: The Mercenaries 3D

Ghost of Moscow: Death to Spies – ensikosketuksessa kylmän sodan Hitman

Pelaa Diablo III:sta ja rikastu!

Real Warfare 2: Northern Crusades -ensikosketus – Total Warit on pelattu, juu