Uusimmat

Valve ja Blizzard tahtovat murtaa konsolimuurit

06.09.2011 11:35 Jukka O. Kauppinen

Kaksi pelijättiä, Valve ja Blizzard, vaativat yhteistuumin suuria konsolivalmistajia murtamaan palvelujaan erottavat virtuaaliset Berliinin muurit. ”Yksi suuri pelaajayhteisö on parempi kuin neljä pientä”, firmat iskevät.

Gabe Newell ja Frank Pearce haaveilevat tulevaisuudesta, jossa niin PC-, PS3-, Xbox 360- ja Wii-pelaajat – ja tietysti tulevien konsolien yhteisöt – ovat virtuaalisesti yhtä.

”Ideaalisesti meillä olisi yksi yhtenäinen nettiyhteisö, jossa ei ole väliä millä koneella pelaat.”

Pelimaailman muutokset ovat jo osaltaan vaikuttamassa vaikuttajakaksikon vaateiden toteutumiseen. Uudet alustat ovat nousemassa omiin linnakkeisiinsa eristäytyneiden konsoliyhteisöjen uhkiksi, mutta vanhemmatkin palvelut ovat jo raottaneet porttejaan ulospäin. Valven Steam-palvelu ja PlayStation 3 ottavat jo varovaisia askeleita yhteisen tulevaisuuden suuntaan. Sekä PS3 että Xbox 360 voivat jo integroitua sosiaalisiin verkostoihin, spammaten kavereita vaikkapa kaikilla pelisaavutuksillasi.

”On mahdotonta veikata tuleeko täydellisestä online-agnostismista koskaan totta, mutta voimme ainakin toivoa, että näemme jatkossa lisää Sonyn, Valven ja CCP Gamesin kaltaista yhteistyötä.”

Lue juttu: Develop, Blizzard and Valve want consoles to unite online

Lue myös

Domen arvosteluviikko 35/2011: CreaVures, Dead Island, Driver, Super Street Fighter IV: Arcade Edition, Men of War: Vietnam…

Garbage Truck Simulator 2011 (PC)

Silverlit Heli Blaster – kauko-ohjattavaa kopterihupia

Voi raukkoja: nämä 10 kuuluisaa näyttelijää sotkeutuivat FMV-kauheuspelehin