Uusimmat

Futuremarkin puheenjohtaja haastattelussa

13.02.2008 12:28 Ville Suvanto

TG Daily -sivusto on päässyt haastattelemaan suomalaisen ohjelmistokehityksen ylpeyden Futuremarkin puheenjohtajaa Oliver Baltuchia. Oliver työskentelee Futuremarkin piilaaksossa sijaitsevassa toimistossa ja on auttanut Espoossa alkunsa saanutta Futuremarkkia nousemaan pienestä harrastelijayrityksestä suuren luokan ohjelmistotaloksi.

Viime vuonna Futuremark lanseerasi YouGamers.com-sivuston ja PCMark Vantage -ohjelmiston, ja tänä vuonna on jo julkaistu Futuremark Games Studio -projekti sekä tulossa on lisäksi kauan odotettu 3DMark Vantage. Oliverin mukaan Futuremark pyrkii entistä rajumpaan kasvuun ja mainitsee yrityksen erittelevän toimintansa kolmeen uuteen osa-alueeseen. Ensimmäinen näistä on Internet (YouGamers.com), toinen PC ja mahdollisesti myös mobiiliosa-alue (Futuremark Games Studio) ja kolmas testiohjelmistot ja demot (Content Creation Tool Chain eli CCTC).

Haastattelusta käy myös ilmi, että viime vuoden lopulla Futuremarkin palkkalistalla oli 68 henkilöä ja määrä on tuplaantunut kahdessa vuodessa. YouGamers.comin osalta puolen vuoden historia on ollut valoisa ja sivusto on kyennyt nousemaan 20 suurimman pelisivuston joukkoon. Oliver kertoo haastattelussa pelipuolesta vastuussa olevan Futuremark Games Studiosin työskentelevän erillään 3DMark- ja PCMark-testiohjelmia kehittävästä tiimistä.

Haastattelun loppupuolella Oliver uskaltaa paljastaa PCMark Vantagen kehityksen kustantaneen noin yhden miljoonan euron ja 3DMark Vantagen noin kolme miljoonaa euroa. Summaan on laskettu mukaan yli 30 insinöörin ja artistin palkat kahden vuoden ajalta, työasemat ja ammattitason palvelinpalvelut, useat ohjelmistolisenssit, matkakulut ja muun muassa toimistokulut.

TG Daily, Future of the Mark – Futuremark’s President talks to TG Daily