Uusimmat

Peliala: kriitikkojen mielipiteillä ei väliä

23.02.2009 17:11 Jukka O. Kauppinen

Kuten aktiiviset pelaajat tietävät, joskus liiankin hyvin, elokuvista tehdyt lisenssipelit ovat joskus aivan kammottavaa kuraa. Tai siis, yleensä. Useimmiten. Se ei kuitenkaan pelitaloja haittaa. Edes lisenssipelien saama ankara ryöpytys kriitikoilta ei huolestuta pelitaloja.

Yleensä pirullisen tarkasti seuratun Metacriticin keskiarvotkaan eivät hätkäytä lisenssipelien valmistajia. Metacriticin keskiarvot ovat joillekin pelitaloille tärkein mittari pelin onnistumisen suhteen, joten jotkut firmat yrittävät jopa manipuloida arvosanoja. Jotkut pelitalojen tiedottajista saavat palkkionsakin Metacriticin arvosanojen mukaan.

Mutta lisenssipelivalmistajat eivät piittaa. Leffapelit myyvät kuin häkä, sillä ne ratsastavat elokuvien maineella. Ja pelaajatkin tykkäävät, ainakin pelitalojen mukaan. Niinpä sillä, että lisenssipelit saavat liki universaalista ryöpytystä niskaansa, ei ole tällä kertaa merkitystä.

Silti, sääliksi käy Iron Man- tai Hulk-pelin ostaneita.

Lisenssisälää on luvassa tänäkin vuonna muun muassa G.I. Joen, Transformersin, Terminatorin, X-Menin ja Harry Potterin muodossa.

Lähteet: Metacritic ‘not important’ for movie gamesOscar Special: Movie Games Roundtable Part 1

Lue myös

Champions Online kesäkuussa

Empire: Total Warin pelattava demo ilmestyi

Mount & Blade -haastattelu – katsaus TaleWorlds-studion uumeniin

Penumbra Collection – Frictionalin kauhuseikkailut paketoitiin yhteen

Pirate Bay -oikeudenkäynnin ensimmäinen viikko: syyttäjä pihalla, hakkerit vauhdissa