Uusimmat

Musiikkibisneksen ja musapelien kuherruskuukausi ohi?

25.02.2009 12:15 Jukka O. Kauppinen

Guitar Herot ja Rock Bandit ovat viime vuosien kovin juttu musiikki- ja pelirintamalla. Kaikki ei ole silti yhtä suurta hymyä. Levy-yhtiöt narisevat saamistaan lisenssimaksuista ja vaativat suurempaa osuutta pelien tuotoista.

”Warnerin ansaitsee peleihin lisensoidusta musiikista vain pähkinöitä. Jos pelitalot eivät anna enempää rahaa, lopetamme musiikin lisensoinnin”, uhkaa Warner Music Groupin toimitusjohtaja Edgar Bronfman.

Jos suhteet menevät täysin lukkoon, aikoo Warner estää jopa cover-versioiden käytön peleissä.

Samaan aikaan musapelit ovat vaikuttaneet välillä häikäisevästi yksittäisten artistien suosioon. Monien levymyynti on moninkertaistunut musapelien myötä, samoin keikoille saapuu paljon uutta yleisöä ja bändikrääsäkin tekee kauppansa entistä vilkkaammin.

Amerikkalainen rock-yhtye Aerosmith sai taannoin ikioman Guitar Hero -pelinsä. Yhtyeen kerrotaan netonneen pelistä suoraa rahaa enemmän kuin yhdestäkään albumistaan koskaan.

Levy-yhtiöiden, tai ainakin Warnerin, kylmäkiskoinen suhtautuminen voikin aiheuttaa valtavasti haittaa yhtyeille itselleen. Toisaalta, musapelien valmistajilla on myös paljon valtaa. Huhujen mukaan Rock Band -pelien tekijä MTV Games on jo pistänyt nimenomaan Warnerin boikottiin.

Lähde: Why the Music Industry Hates Guitar Hero

Lue myös

Arvostelu: Guild Wars: The Complete Collection (PC)

Ennakko: Elven Legacy (PC)

Killzone 2 aikoo haastaa jopa Hollywoodin

Leisure Suit Larry tulee taas

WoW-pelaaja voitti Oscarin