Uusimmat

Xbox 360 menestyy Japanissa?

15.10.2007 15:24 Jukka O. Kauppinen

Uskomatonta mutta jopa totta? Xboxit ovat olleet aina tiukilla Japanissa, jossa niiden menekki on ollut parhaimmillaankin vaatimatonta. Tai oikeastaan olematonta. Viime aikoina tilanne on kuitenkin muuttunut, ainakin jonkin verran, sillä Halo 3 –toimintapeli kävi jopa pelimyyntilistojen kärjessä. Tuoreen 360-mallin myötä laitemyynti on noussut entisestään.

HDMI:Xbox 360 Elite on ollut pelaajien mieleen lännessä, mutta nyt yllättäen myös Japanissa. Jopa niinkin, että musta Elite on myyty monessa paikoin loppuun.

Toki voi kysyä, että paljonkohan laitteita on ylipäätään toimitettu, mutta se että Xboxeja ylipäätänsä myydään on uutinen itsessään. Xboxin ja Xbox 360:n myyntilukemat kun ovat olleet siellä aivan alapäässä, surullisimmillaan muutamassa sadassa, viime aikoina parhaimmillaan noin 5000 myydyssä laitteessa per viikko.

Kenties kymppitonni viikossa joskus rikkoutuu ja Microsoftilla nostellaan maljoja historiallisen hetken kunniaksi. Sillä välin sekä Nintendo DS:ää että Sony PSP:tä myydään 80 000-95 000 kappaletta viikossa, kun taas PlayStation 3:n viime viikon myynti jäi 10 822 konsoliin.

Kotakussa ja alkuperäisessä japaninkielisessä uutisessa on myös kuvia Xbox 360 –konsoleista Japanilaisissa pelikaupoissa.

Muropaketin uusimmat