Uusimmat

Operation Flashpoint 2 saa upouuden pelienginen

10.12.2007 11:48 Jukka O. Kauppinen

Brittiläinen pelikehittäjä ja –kustantaja Codemasters nosti valokeilaan uuden pelimoottorinsa, jolla studio aikoo tehdä jatkossa todella selvää jälkeä pelimarkkinoista. Pelimoottorin ensimmäinen versio vauhditti Colin McRae: DiRT –rallipeliä ja seuraavaksi EGO Engineksi nimetty systeemi kyydittää Race Driver: GRIDiä ja Operation Flashpoint 2: Dragon Risingia.

EGO Engine on Codemastersilta iso panostus omaan teknologiaan, sillä yhtiö tekniikkaosasto on kehittänyt sitä jo lähemmäs kolmen vuoden ajan. Se on moderni, useammalla alustalla toimiva pelimoottori, josta aiotaan rakentaa myös näyttävä brändi.

– EGOssa meillä on teknologiaa, joka sopii tarpeisiimme eikä pakota meitä kompromisseihin, ynnää Codemastersin tekniikkapomo Bryan Marshall.

– Erityisesti Operation Flashpoint 2 on vaativa peli, johon mikään pelitekniikkakauppojen hyllyiltä ostettavat kehitysjärjestelmät eivät riitä. Mikään kaupallisesti saatavissa oleva teknologia ei mahdollista yhtä laajaa pelikehitysprosessia kuin EGO Engine.

Omaan teknologiaan panostaminen on pelialalla yhä harvinaisempaa. Ennen vanhaan pelitekijät käyttivät pääasiassa itse kehittämiään työkaluja ja pelimoottoreita, mutta nykyisellään suurin osa studioista hyödyntää kaupallisia pelikehitysympäristöjä ja –moottoreita. Näistä tunnetuimpia ovat muun muassa Unreal Engine, RenderWare ja Quake Engine. Kaupallisen pelimoottorin ja kehitystyökalujen käyttämisessä on kuitenkin etujen ohella myös rajoituksia, joten täysin oman moottorin käyttäminen voi olla pelitaloille kustannuksistaan huolimatta myös merkittävä kilpailuvaltti.

Muun muassa suomalaiset Bugbear ja Remedy –studiot käyttävät peleissään itse kehittämäänsä tekniikkaa, kuten myös länsinaapurista löytyvä Digital Illusions.

Operation Flashpoint 2 ilmestyy ensi vuonna.

http://www.codemasters.co.uk/flashpoint2/

http://www.codemasters.co.uk/grid

Lue lisää eDomesta

Armed Assault (PC)

Colin McRae DiRT (PC, 360)

DiRTin ja Race Driverien tekijät taas lähtöruudukossa

Muta lentää myös PS3:lla – DiRT saapuu syksyllä

Operation Flashpoint demotesti (PC)

Operation Flashpoint Elite (Xbox)

Operation Flashpoint -ennakko (PC)