Uusimmat

Valve esitti anteeksipyynnön Orange Boxin PlayStation 3 -versiosta

02.01.2008 12:21 Miikka Lehtonen

Orange Boxin PlayStation 3 -versiosta ja sen laadusta – tai laadun puutteesta – on puhuttu paljon ja väännetty kättä useammallakin nettifoorumilla. Nyt Valve heittää oman hattunsa kehään pyytämällä PlayStation 3 -pelaajilta anteeksi.

Orange Box itsessään kuului vuoden 2007 parhaisiin pelijulkaisuihin, eikä syyttä – harva peli pystyy vastaamaan laadultaan Half-Life 2:n, kummankin lisäepisodin, Portalin ja Team Fortress 2:n haasteeseen. PlayStation 3 -miehillä on kuitenkin ollut muita surullisempi ilme, sillä pelin PlayStation 3 -käännös on laadultaan selkeästi muita heikompi. Ruudunpäivitys takkuaa, peli tökkii ja monissa tapauksissa nettipelaaminen on osoittautunut yhteysongelmien myötä mahdottomaksi.

Helpotusta ja lohtua lienee silti tulossa, ainakin Valven edustajien mukaan. ”Olen pahoillani, ettet ole tyytyväinen peliin”, kuului firman anteeksipyyntö asiakkaalle, joka avautui Valven keskustelupalstalla lähemmäs 600 sanan verran saamastaan pelistä. Tämä ei toki sinänsä vielä lämmittäisi paljon, mutta samainen Valven edustaja ilmoitti myös toivovansa, että pelin puutteet ja ongelmat saadaan korjattua mahdollisimman pian. Päivitystä lienee siis tulossa.

Huvittavinta koko episodissa on, ettei Valve itsessään ole edes oikea osoite vihaiselle palautteelle. Vaikka firman perustajiin lukeutuva Gabe Newell on ehtinyt kerätä niskaansa reilusti vihaa kiroamalla PlayStation 3 -kehityksen tuskallisuutta, Orange Boxin PlayStation 3 -versiosta vastaa EA:n erillinen Lontoon studio.

Linkki: avautuminen Orange Boxin PlayStation 3 -versiosta Valven foorumilla

Lue lisää eDomesta

Arvostelu: Half-Life 2: The Orange Box (PC, PS3, 360)

Gabe Newell: DirectX 10 vain Vistalle hirvittävä virhe