Uusimmat

Warner Bros hylkäsi HD-DVD:n

05.01.2008 17:04 Ville Suvanto

HD-DVD:n ja Blu-rayn välisessä kamppailussa on tapahtunut uusi käänne, sillä yksi suurimmista elokuvastudioista, Warner Bros, on päättänyt hyljätä HD-DVD:n ja keskittyä vain ja ainoastaan Blu-rayhin. Warner Brosin mukaan Blu-rayn tukeminen on strateginen ratkaisu antaa kuluttajille, mitä he haluavat. ”Teräväpiirto-DVD:n mahdollisuudet voidaan väärinymmärtää, jos formaattien välisestä sekaannuksesta ei päästä eroon.”, perusteli Warner Brosin toimitusjohtaja Barry Meyer. ”Uskomme, että toimittaminen yksinoikeudella Blu-raylla tulee varmistamaan massamarkkinoiden suosion ja hyödyttää jälleenmyyjiä, tuottajia ja ennen kaikkea kuluttajia.”

Warner Brosin lehdistötiedotteen mukaan Warner Home Video tulee lakkauttamaan HD-DVD-elokuvien julkaisemisen toukokuussa. Yritys heittää samalla lisää lokaa HD-DVD:n niskaan, sillä tulevat elokuvat julkaistaan ensin Blu-ray- ja DVD-versioina ja HD-DVD-versio vasta näiden jälkeen. Warner Brosin mukaan Blu-ray-myynti Yhdysvalloissa saavutti viime vuonna 169 miljoonan dollarin markkinat, kun taas HD-DVD-myynti ylsi 103 miljoonaan dollariin. Yrityksen Home Entertainment Group -osaston johtaja Kevin Tsujiharan mukaan noin 60 prosenttia Warnerin Yhdysvalloissa myydyistä teräväpiirtoelokuvista oli Blu-ray-formaatissa ja loput 40 prosenttia HD-DVD-formaatissa.

Warner Brosin ohella Blu-rayn kannalle suurimmista elokuvastudioista ovat päätyneet myös Walt Disney, Sony Pictures, Twentieth Century Fox ja Metro-Goldwyn-Mayer. Pelkästään HD-DVD:lle elokuvia julkaisevat Paramount Pictures, jonka omistuksessa on myös DreamWorks SKG, sekä Universal Pictures.

TimeWarner, Lehdistötiedote

HD-DVD vai Blu-ray?

Katso tilanne vastaamatta