Uusimmat

PC-pelien pelaamista konsolilla

14.01.2008 12:25 Ville Suvanto

StreamMyGame.com on julkaissut mielenkiintoisen ohjelman, jolla tietokonepelejä voi pelata Linux-käyttöjärjestelmällä varustetulla Playstation 3 -pelikonsolilla. StreamMyGame Server mahdollistaa PC-pelien pelaamisen etänä konvertoimalla pelin kuvan ja äänen Game Streamilla ja lähettämällä sen verkon yli toiseen tietokoneeseen, jolla peliä voi pelata StreamMyGame Playerin avulla. Toinen tietokone voi olla normaali pöytätietokone, kannettava tietokone, PlayStation 3 tai Linuxilla varustettu muu laite. Molemmissa koneissa tulee olla asennettuna ohjelmisto, mutta streamattavaan koneeseen ei tarvitse asentaa itse peliä.

StreamMyGame Server on yhteensopiva Windows 2000:n, XP:n ja Vistan kanssa, ja kaikkien pelien, jotka käyttävät DirectX 8-, 9-, 10- tai OpenGL-rajapintaa. StreamMyGame Player taas on yhteensopiva Windows 2000:n, XP:n, Vistan ja Linuxin kanssa, ja tukee resoluutiota aina 3200×2400:ään asti. Suositeltaviin Linux-distribuutioihin voidaan lukea Ubuntu ja Yellow Dog Linux, jotka on testattu ja varmistettu PlayStation 3:n kanssa yhteensopiviksi.

”Uusimpien PC-pelien pelaaminen PlayStation 3:lla on nyt todellisuutta HD-resoluutioilla ja nopeilla ruudunpäivitysnopeuksilla.”, kertoi yrityksen toimitusjohtaja Richard Faria. ”Minulla on PlayStation 3 olohuoneessa ja tietokone työhuoneessa, ja kahdella lapsellani on molemmilla vanha tietokone heidän makuuhuoneessaan. Nyt voimme pelata pelejä missä tahansa. StreamMyGamesin teknologia verkottaa pääasiallisen tietokoneen suorituskyvyn siten, että sitä voidaan käyttää high-end-pelien pelaamiseen muilla tietokoneilla, PlayStation 3:lla ja Linux-laitteilla.”

StreamMyGame tulee laajentamaan ohjelmistonsa palveluita maaliskuussa, jolloin pelejä voi pelata laajakaistaverkkojen yli. Luonnollisesti verkolta vaaditaan tällöin kohtuullisesti siirtokapasiteettia ja sivuilta löytyy lista, josta käy ilmi, että 256 kbps -yhteydellä pelejä voi pelata maksimissaan 320×240-resoluutiolla ja 2 Mbps -yhteydellä 800×600-resoluutiolla. 720p ja 1080p vaativat 8 ja 10 Mbps:n yhteydet.

Ilmaisella ohjelmalla pelien resoluutio on rajoitettu 640×480:aan ja nauhoitettavien videoiden resoluutio 1024×768:een. Premium-lisenssillä pelien ja nauhoitettavien videoiden resoluutio voi olla maksimissaan 1280×720 (720p) ja Unlimited-lisenssillä rajoituksia nimensä mukaisesti ei ole lainkaan.

StreamMyGame