Uusimmat

Samsung lahjusskandaalin pyörteissä

15.01.2008 15:57 Ville Suvanto

Samsungin hallituksen puheenjohtajan Lee Kun Heen toimisto on ratsattu ja erikoissyyttäjät tutkivat epäilyksiä, joiden mukaan Hee on kerännyt lahjuskassaa. Hän on käyttänyt kassaa poliitikkojen, syyttäjien ja muiden hallitusten virkamiesten lahjomiseen. Samaan aikaan ratsattiin myös kahden Heen avustajan talot, joiden epäillään auttaneen Samsungin puheenjohtajaa hänen toiminnoissaan, sekä viittä muuta johtajaa, mukaan lukien varapuheenjohtajaa Lee Hak Soota.

Yksi ratsauksen takana olleista tutkijoista kertoi toimenpiteiden olevan pakollisia todisteiden keräämiseksi. Tutkinnan taustalla on Leen perheen vaatimus perinteiseen isältä pojalle -tyyliseen yrityksen hallintaan. Yrityksen entinen virallinen neuvonantaja Kim Yong Chul on syyttänyt Leetä virkamiesten lahjomisesta varmistaakseen, että hänen poikansa Lee Jae Yong jatkaisi yrityksen johdossa isänsä jälkeen.

Jos Hee todetaan syylliseksi, sillä ei ole vaikutusta pelkästään Samsungiin, vaan myös Etelä-Koreaan. Samsungin harteilla on jopa kuudesosa koko Etelä-Korean bruttokansantuotteesta.

Bit-tech, Samsung chairman raided