Uusimmat

AMD RS780 helmikuun lopulla

16.01.2008 19:04 Ville Suvanto

hybridcrossfireAMD on jo lyönyt rautapuolen lukkoon seuraavan sukupolven integroidulla grafiikkaohjaimella varustettuun RS780-koodinimelliseen piirisarjaan, mutta yritys odottaa vielä Hybrid CrossFire -ajureiden valmistumista. Tämän seurauksena AMD on päättänyt julkaista piirisarjaan 23. tammikuuta ainoastaan Kiinassa ja muu maailma joutuu odottamaan, kunnes ajurit ovat valmiit.

Hybrid CrossFire on merkittävä ominaisuus RS780:ssa, joten AMD pyrkii julkaisulla saavuttamaan parhaan mahdollisen vastaanoton. Toisaalta pitkät myöhästymiset saattavat vaikuttaa samalla sen tuloihin, minkä takia AMD on päättänyt julkaista sen ensiksi vain tietyillä alueilla. Lopullisten Hybrid CrossFire -ajureiden on määrä päätyä laitevalmistajille helmikuun puolivälissä ja maailmanlaajuinen julkaisu on luvassa helmikuun lopulla, jos kaikki menee nappiin.

Hybrid CrossFiren ideana on yhdistää emolevyn piirisarjaan integroidun grafiikkaohjaimen ja emolevylle asennetun ulkoisen budjettinäytönohjaimen suorituskyky. Tavallisesti piirisarjaan integroitujen grafiikkaohjaimien ja erillisten budjettinäytönohjaimien suorituskyky ei yksinään riitä edes huonoimmilla asetuksilla pyörittämään uutuuspelejä. Kun nämä kaksi heikolla pelisuorituskyvyllä varustettua ratkaisua yhdistetään, saavutetaan AMD:n mukaan mukiin menevä ja edullinen pelialusta.

DigiTimes, AMD to ship RS780 in China first due to driver issues