Uusimmat

PhysX-tuki GeForce 8 -näytönohjaimiin

15.02.2008 19:18 Ville Suvanto

NVIDIAn toimitusjohtaja Jen-Hsun Huang on paljastanut, että yritys aikoo portata PhysX:n osaksi CUDAa (Compute Unified Device Architecture), joka on C-ohjelmointikielen kaltainen ohjelmointirajapinta. CUDA antaa ohjelmoijille mahdollisuuden kirjoittaa yleiskäyttöistä koodia, jota voidaan ajaa grafiikkapiirin avustuksella. Kaikki nykyiset GeForce 8 -tuoteperheen näytönohjaimet tukevat CUDAa ja Huang vahvisti, että kyseiset näytönohjaimet tulevat tukemaan aikanaan myös PhysX:ää.

”Työskentelemme fysiikkaenginen parissa, joka on tarkoitus saada portattua CUDAan. Ja tarkoituksena on varata sille paljon resursseja. En olisi yllättynyt, jos se auttaisi meidän grafiikkapiirimyyntiä jopa etukäteen. Syynä tähän on se, että se (PhysX-tuki) tulee olemaan ladattavissa ohjelmistona. Jokainen CUDAa tukeva grafiikkapiiri tulee olemaan kykenevä ajamaan fysiikkaengineä sen saapuessa.”, kommentoi Huang.

Huang mainosti myös ohjelmistokehittäjien olevan innoissaan PhysX-CUDA-porttauksesta. ”Lopultakin he saavat fysiikkakiihdyttimen suuren pelaajajoukon keskuuteen.” Hän ei kertonut ensimmäisen PhysX-porttauksen julkaisuaikataulusta, mutta ottaen huomioon, että Ageian insinöörit ovat nykyään NVIDIAn palkkalistalla, porttaus voi tulla saataville hyvinkin pian.

Tech-Report, GeForce 8 graphics processors to gain PhysX support

Onko tämä PhysX:n läpimurto?

Katso tilanne vastaamatta