Uusimmat

Futuremark mukaan pelibisnekseen

29.01.2008 10:53 Sampsa Kurri

3DMark- ja PCMark-testiohjelmista tunnettu suomalainen Futuremark harppaa omien sanojensa mukaan PC-pelinkehittäjien raskaaseen sarjaan. Futuremark Games Studio -aputoiminimen alla tapahtuva toiminta käynnistyi jo jokin aika sitten, kun ensimmäinen peliprojekti lähti liikkeelle. Yhtiössä uskotaan, että tiivis tekninen yhteistyö laitevalmistajien kanssa benchmarkien kehittämisen yhteydessä antaa merkittäviä vahvuuksia myös pelinkehittämiseen. Vastaavasti benchmarkit saavat synergiahyötyjä pelipuolelta.

Futuremarkin neuvottelut pelijulkaisijoiden kanssa ovat vielä kesken, joten yhtiö ei voinut antaa yksityiskohtaista tietoa firman tulevista projekteista. Kerrotun mukaan toiminta on kuitenkin selkeästi vakaalla taloudellisella pohjalla. Toimitusjohtaja Tero Sarkkisen mukaan pelibisnekseen siirtyminen on ollut yrityksen sisällä mielessä jo vuosia ja töitä on kaikessa hiljaisuudessa tehty pitkään. Ensimmäistä peliprojektia on työstetty periaatetasolla vuoden 2006 puolelta.

Tällä hetkellä valmis pelimoottori pohjautuu noin puoliksi vanhojen benchmark-ohjelmien teknologiaan, mutta noin puoliksi se on täysin peliprojektia varten työstetty. Firma ei myöskään ole mukana peliprojekteissa ensimmäistä kertaa. Aikaisemmat pelit vain ovat olleet lähinnä projekteja, joilla tietyistä piirisarjoista tai laitteista on pyritty saamaan mahdollisimman paljon irti.

Lue aiheesta laajempi uutinen sekä Futuremarkin toimitusjohtaja Tero Sarkkisen ja PC-puolen ja pelistudiopomo Jukka Mäkisen haastattelu eDomesta.

eDome, Futuremark mukaan pelibisneksen raskaaseen sarjaan Remedyn ja Recoilin rinnalle