Uusimmat

Vistan SP1-päivitys ei sittenkään surkuhupainen räpellys?

16.02.2008 12:49 Ville Suvanto

Uutisoimme viime vuoden marraskuun lopulla testituloksista, jotka osoittivat Windows XP:n SP3:n (Service Pack) nopeuttavan SP2:lla varustettua Windows XP:tä enemmän, kuin SP1 Windows Vistaa. Microsoftin koodipajalla on taottu Service Pack 1:tä ilmeisesti yötä myöten, sillä ZDNet-sivuston Adrian Kingsley-Hughes on julkaissut blogissaan uudempia testituloksia, jotka osoittavat SP1:n nopeuttavan käyttöjärjestelmää huomattavasti.

Ensimmäisessä blogijutussa on verrattu SP1:n ja RTM:n suorituskykyä Phenom 9700 -prosessorilla, Radeon 3850 -näytönohjaimella ja kahdella gigatavua keskusmuistia varustetulla tietokoneella. Laitteistossa oli ensisijaisena kiintolevynä Western Digitalin 10 000 kierrosta minuutissa pyörivä Raptor ja toissijaisena saman valmistajan 7200 RPM:n Caviar-malliston edustaja. Näissä testeissä keskitytään tiedostojen kopiointi-, pakkaus- jne. nopeuksiin. SP1 pärjää huomattavasti paremmin ja ottaa takkiin ainoastaan yhdessä testissä 3,4 prosentilla. Muissa testeissä ero SP1:n eduksi on 2,8 prosentista jopa 64 prosenttiin ja suurimmassa osaa testejä se on useamman kymmenen prosenttia.

Toisessa blogipäräytyksessä paneudutaan Vistan SP1:n ja Windows XP SP2:n väliseen suorituskykyyn. Tässä tapauksessa tietokone oli varustettu Pentium 950D -prosessorilla, neljän gigatavun muistimäärällä ja kahdella Maxtorin 250 gigatavun kiintolevyllä. Testikohteet ovat ensimmäisenä testin kaltaiset, mutta Vista onnistuu päihittämään XP:n ainoastaan kahdessa testissä ja kahdessa testissä käyttöjärjestelmät päätyvät samaan lopputulokseen. XP vie kuitenkin useimmissa testeissä Vistaa ja eroa on parhaimmillaan useita kymmeniä prosentteja.

ZDNet Blog, Some systems showing incredible SP1 performance boost – Day 6

ZDNet Blog, Vista SP1 vs. XP SP2 – Benchmarked

Vakuuttaako Vistan SP1-päivitys?

Katso tilanne vastaamatta