Uusimmat

Sony: Microsoft voittaa aina

25.05.2010 17:00 Jukka O. Kauppinen

Sony ja Microsoft, nuo pelialan kunniakkaasta kakkossijasta kamppailevat pelijätit, jatkavat matkaansa Nintendon varjossa. Sony on kuitenkin jo jossain määrin alistunut tilanteeseen, ja myöntää Microsoftin olevan se iso kaveri, joka loppumetreillä vie aina potin.

Sonyn Rob Dyer, julkaisupuolen pomo, tai tarkalleen sanoen Sonyn Amerikan puolen Senior VP of Publisher Relations, kertookin Gamasutra-lehden haastattelussa yhtiön antaneen hieman periksi kilpailussaan.

”Enää kyse ei ole pelkästään markkinaosuuksien viemisestä Microsoftilta. Kyse on kakun kasvattamisesta. Kyse on siitä, että yritämme antaa ihmisille syyn ostaa pelin.”

”En yritä kilpailla kellä on isommat pallit. He voittavat joka tapauksessa, kun kyse on rahasta, oli päivä tai yö, miten päin vain tahansa. Mutta sillä ei ole merkitystä. Yritetään yhdessä keksiä, miten pelialaa voitaisiin kasvattaa.”

Haastattelussa Dyer miettii myös PlayStationien pelijulkaisutoimintaa ja haasteita, joita Sony on joutunut kohtaamaan PlayStation 3:n myötä. Vielä PS2:n aikoihin Sony oli selkeä kukkulan kuningas, mutta nykyään tilanne on paljon hankalampi Wiin ja Xbox 360:n ollessa ankaria kilpailijoita.

Lue juttu: Gamasutra: The Sony Situation: SCEA’s Rob Dyer Speaks

Lue myös

Arvostelu: Red Dead Redemption (PS3, Xbox 360)

Doom II: Hell on Earth Xbox Livessä huomenna

Fallout: New Vegas lähestyy uusittujen aseskillien kera

Näin syntyivät Brütal Legendin erinomaisen huikeat valikot