Uusimmat

E3dome – vuoden 2009 tapahtumien kertausta: peliuutisten yhteenveto

14.06.2010 18:45 Jukka O. Kauppinen

Viime vuoden E3-messut tarjosivat aimo annoksen uutisia pelirintamalla. eDomen toimitukselle kovin juttu oli Monkey Island -sarjan paluu kuumimmalle pelirintamalle, mutta yllätykset eivät jääneet siihen. Mitä kaikkea meille lupailtiinkaan? Mitä kaikkea olemme saaneet? Olivatko pelit niin hyviä kuin kehuttiin?

Kaikki eDomen E3dome-uutiset löydät täältä: E3 2010 -uutiset.

E3dome: Monkey Island kutsuu taas!

Woohoo! Tätä hetkeä on odotettu kuin kuuta nousevaa! Guybrush Threepwood on palannut! Sitkeät nettihuhut väittivät, että Lucasarts olisi ollut tekemässä uusia Monkey Island -pelejä, mihin ei uskonut Erkkikään Sam & Max -sähellyksen jälkeen. Onneksi historia toisti taas itseään. Historian toistolla tarkoitetaan tällä kertaa sitä, että Telltale Games – miehet Sam & Maxin, Homestar Runnerin, Bonen ja Wallace & Gromitin takana – ovat tehneet yhteistyösopimuksen Lucasartsin kanssa ja ryhtyvät tehtailemaan Monkey Island -pelejä.

Shiver me timbers! Tässä ovat uudet Monkey Islandit!

E3-messujen kovin uutinen oli kevyesti uusioversio legendaarisesta LucasArts-seikkailusta, The Secret of Monkey Islandista. Siinä jäivät Sonyt ja Microsoftit nuolemaan näppejään, kun piraattikansa riemuitsee kaikkialla maailmassa. Ja tältähän se peli siis näyttää…

E3dome: Final Fantasy XIV myös PC:lle ja konsoleista vain PS3:lle

Final Fantasy XIV, jota mahdollisesti saatetaan kutsua myös FF XIV Onlineksi, on varmistunut massiiviroolipeliksi, joka ilmestyy PC:lle ja konsoleista yksinoikeudella PlayStation 3:lle vuonna 2010. Square Enix julkaisee Final Fantasy XIV:n kerralla maailmanlaajuisesti, joten perinteistä piinaavaa odottelua ei tällä kertaa tarvitse kokea.

E3dome: Final Fantasy XIV vuonna 2010 PlayStation 3:lle

Vuoden 2009 E3:n pääteemaksi tuntuu nousevan puolittaisten totuuksien puhuminen. Jos peli on tulossa useammalle kuin yhdelle alustalle, niin missään nimessä ei sovi puhua suuta puhtaaksi, vaan yleisön täytyy antaa ymmärtää, että kyseessä on yksinoikeusjulkaisu. Näin on ilmeisesti käymässä myös Final Fantasy XIV:n kohdalla.

E3dome: Juupas eipäs – Final Fantasy XIV sittenkin myös Xbox 360:lle?

Final Fantasy XIII ilmestyy ensi vuonna, mutta se on jo ennen julkaisuaan wanhaakin wanhempi juttu. Square ja Sony esittelivät nimittäin E3-tilaisuudessa jo Final Fantasy XIV:n, jota työstetään kovaa kyytiä ensi vuotta silmälläpitäen.

E3dome: Activisionilta Blur, RIDE, DJ Hero, Guitar Hero 5, Marvelia, Modern Warfare 2…

Activision-Blizzard rypee E3-messuilla valtavan pelivalikoiman kera. Pelibileet ovat huimat, sillä pöydälle on katettu niin bilepelejä kuin tiukkaa actioniakin. Ohessa palasia tarjonnasta…

E3dome: Aitoa pelikuvaa Mass Effect 2:sta

Jos minulta tivattaisiin tällä hetkellä eniten odottamaani peliä, vastaus olisi ilman hetkenkään empimistä Mass Effect 2. Tai ehkä Dragon Age. Ei, Mass Effect 2. Tämä voi osittain johtua siitä, että Mass Effectistä julkaistiin juuri äskettäin mukavan mittainen video, jossa G4-kanavan toimittajat pääsivät pelaamaan peliä. Onnekkaat paskiaiset.

E3dome: Assassin’s Creed II sai julkaisupäivän

Ubisoft on vahvistanut julkaisevansa Assassin’s Creed II:n 17. marraskuuta maailmanlaajuisesti. Peli nähdään samantien PC:llä, Xbox 360:lla ja PlayStation 3:lla sekä jonkinlaisena käännöskukkasena myös PlayStation Portablella.

E3dome: Capcom mättää ja potkii

Capcom tykkää potkimisesta, mättämisestä ja ihan vähän turpiinvedostakin. Niinpä firma puskeekin kamppailupelejä joka tuutista. Ja vähän oudommillakin linjoilla. Wiin Tatsunoko vs. Capcom: Ultimate All-Starsissa Capcomin sankarit hakkaavat animen pois animesankareista, Street Fighter IV saapuu pian myös PC:lle, PSP:n Fate/unlimited Codesissa otetaan mittaa PSP:llä ja lopuksi Wiin Spyborgsissa seikkaillaan oikein ryhmänä.

E3dome: Crysis 2 ilmestyy myös konsoleille

Electronic Arts ja Crytek ovat julkistaneet Crysis 2:n, jonka on tarkoitus ilmestyä PC:n lisäksi myös Xbox 360:lle ja PlayStation 3:lle. Crysis 2 on Crytekin ensimmäinen myös konsoleille ilmestyvä peli, sillä koko aiempi tuotanto on Far Crysta alkaen nähty vain PC:llä.

E3dome: EA julkaisee Crackdown-tiimin APB-pelin

Mainion Crackdownin kehittänyt Realtime Worlds on jo pitkään työstänyt seuraavaa peliään: massiivista verkkotoimintapeliä, jossa pelaajat raivaavat tietään joko gangsterien tai poliisien voimapyramidin huipulle näiden ottaessa yhteen suurkaupungin hallinnasta. Peli näyttää vängältä ja Realtime Worldsin tuntien sitä se myös on.

E3dome: Eidosilta Batmania, ninjoja ja Just Cause 2

Eidos esittelee E3-messuilla tulevan vuoden pelitarjontaansa, jonka kärjessä komeilevat moneen otteeseen puffailtu Batman Arkham Asylum, Hitman-peleistään tunnetun IO Interactiven Mini Ninjas sekä Just Cause 2.

E3dome: Epicillä megayllätys messuja varten?

E3-messut ovat kuuma tapaus ja tiettävästi kaikilla pelivalmistajilla on jos jonkinlaista kivaa tiedossa pelaajien kukkaroiden tuhoamiseksi. Microsoftin arsenaali taisi saada juuri yllättävän lisävahvistuksen, sillä Epic on saanut juuri messuja varten esittelykuntoon jotain todella erikoista.

E3dome: Fallout 3:een jälleen uutta lisäsisältöä vielä tässä kuussa

Point Lookout julkaistaan aluksi vain PC:lle ja Xbox 360:lle, mutta myös PlayStation 3 -versio ilmestyy, jahka kolme ensimmäistä sisältöä saadaan ensin käännettyä alustalle. Point Lookoutin hinnoittelu jäi vielä avoimeksi, mutta edellisten sisältöjen kaltainen 800 Microsoft-pisteen hintalappu lienee odotettavissa.

E3dome: Hideo Kojima tekee seuraavan Metal Gearin PSP:lle

Veikeä Hideo Kojima nähtiin lavalla myös Sonyn lehdistötilaisuudessa, jossa mies esitteli uuden Metal Gear -pelinsä. Metal Gear: Peace Walker oli tiedossa jo aiemmin, mutta pelistä tiedettiin kovin vähän. Nyt jo enemmän.

E3dome: Indiana Jonesia oikein kahtena kappaleena

Lucas ryskää tiukkaan tahtiin myös muiden vanhojen tuotteidensa parissa. Indiana Jones –pelejä on näet luvassa kaksin kappalein. Indiana Jones and the Staff of Kings ja LEGO Indiana Jones 2: The Adventure Continues viihdyttävät pelaajia vielä tänä vuonna.

E3dome: Katso mitä tapahtuu kun Epic tekee oman Metroid-kopionsa

Kun Epic ilmoitti juuri E3:n alla järkänneensä messuväkeä varten viime hetken yllätyksen, moni odotti Gears of War III:n debyyttiä tai jotain muuta suuren budjetin räiskintäpeliä. Toisin kävi, sillä Epic esitteli lavalla uuden studionsa työstämän Xbox Live Arcade -pelin, joka on itsensä Metroidin inspiroima.

E3dome: Metal Gear Solid: Rising sittenkin monialustajulkaisu?

Metal Gear Solid: Rising ei ilmestykään yksinoikeudella Xbox 360:lle, vaan myös PlayStation 3 on edelleen juonessa mukana. Näin lupailee ainakin Sonyn Jack Tretton, jonka mukaan Hideo Kojiman tähdittämässä julkistustilaisuudessa oli vain jätetty PS3 mainitsematta.

E3dome: Modern Warfare 2:n lisäsisällöt vain Xbox 360:lle

Microsoftin mukaan Modern Warfare 2:n kaksi ensimmäistä kenttäpakettia julkaistaan ensin Xbox 360:lle ja vasta myöhemmin muille alustoille. Microsoft ei paljastanut, milloin kenttäpaketteja sopii odottaa Xbox 360:lle, eikä myöskään yksinoikeusjakson pituutta otettu esille.

E3dome: Mount & Bladen laajennus on Warband

Vaikka E3-messut ovat jo ohi, sieltä tulvineen tiedon määrää sulatellaan vielä pitkään. Mutta jos näin loppumetreillä tarjonnasta nostetaan vielä esiin muutamia koukkuja, niin yksi indiepelifaneja kiinnostavimmista kikoista löytyi ruotsalaisen Paradoxin pelipaketista. Mahtavan Mount & Blade –seikkailun seuraava osa on näet nimeltään Warband.

E3dome: Pino infoa Left 4 Dead 2:sta

Kun Microsoft julkisti eilen lehdistötilaisuudessaan Left 4 Dead 2:n, moni saattoi yllättyä. Vaikka pelistä oli jo huhuttu ennakkoon, kaikki eivät suostuneet uskomaan, että Valve iskisi samaan rautaan toista kertaa vuoden sisään. Näin kuitenkin kävi ja nyt tiedämme pelistä jo enemmän.

E3dome: PSN- ja XBLA-uutuuksia

Sony ja Microsoft panostavat molemmat digitaalisten pelikauppojensa tarjontaan. Ja kaikenlaista kivaa onkin tulossa molemmilta firmoilta, niin yksinoikeudella kuin ulkopuolisten putiikkien molemmille tehokonsoleille tuomana. Ohessa trailerit PS3-peleistä PAINalympics, Gravity Crash ja Pixeljunk Shooter sekä Xbox 360 -peleistä Shadow Complex ja Joy Ride.

E3dome: seikkailuja ja muita erikoisempia kohtaamisia

Jättimessut toivat mukanaan kivoja uutisia myös seikkailupelien ystäville, pelikoneesta riippumatta. Trailereissa esitteillä pelit Ace Attorney Investigations, Secret of Monkey Island Special Edition, Tales of Monkey Island, The Agency, Dragonica, Free Realms ja huipennuksena PS3:n überhitti EyePet.

E3dome: Seuraava Metal Gear -peli Xbox 360:lle

Microsoft päätti E3-lehdistötilaisuutensa tyylillä kärräämällä lavalle itse Hideo Kojiman. Veikeä Kojima paukautti yhdessä Don Matrickin melkoisen pommin, sillä parivaljakko paitsi vahvisti sen huhutun ja puhutun Metal Gear -jatko-osan, mutta kertoi myös, että peli tullaan näkemään Xbox 360:lla.

E3dome: Star Wars: The Old Republicissa puhe raikaa

Star Wars: The Old Republic on ensimmäinen massiiviroolipeli, jossa kaikki pelihahmot puhuvat täysin. Näin ainakin väittää BioWaren Ray Muzyka, joka tarinoi kunnianhimoiselta kuulostavasta tavoitteesta E3:ssa.Star Wars: The Old Republic on ensimmäinen massiiviroolipeli, jossa kaikki pelihahmot puhuvat täysin. Näin ainakin väittää BioWaren Ray Muzyka, joka tarinoi kunnianhimoiselta kuulostavasta tavoitteesta E3:ssa.

E3dome: StarCraft II todennäköisesti tänä vuonna

Morhaimen mukaan StarCraft II:n täytyy saavuttaa Blizzardin standardit ja pelaajien odotukset, mutta tämän pitäisi onnistua ennen vuoden vaihtumista.

E3dome: Team Ninja työstää uutta Metroid-peliä

Tilaisuutta seuraavat saattoivat jo kuvitella, että Nintendon lehdistötilaisuuden suurin yllätys olisi ollut Super Mario Galaxy 2, mutta Reggie säästi kovimman viimeiseksi. Team Ninja kehittää uutta Metroid-peliä. Yhteistyössä Nintendon kanssa työstetty Metroid: Other M tulee Reggien mukaan olemaan täysin uudenlainen peli, joka paljastaa aivan uusia yllätysiä niin Samus Aranin kuin Metroid-maailmankin taustoista.

E3dome: tsekkaa Bethesdan WET, Rogue Warrior, Fallout 3: Point Lookout

Bethesda toi E3-messuilla esille tukun uusia teoksiaan, niin komeiden kuvien kuin videoiden kera. Videotykityksessä tällä erää WET, Rogue Warrior ja Fallout 3: Point Lookout.

E3dome: tuhti tietoannos kotimaisesta East India Companystä

Suomalaisen Nitro Games –pelitalon työstämä strategiapeli East India Company oli sekin esillä E3-messuilla. Brittiläisen kolonialismin kulta-aikaa kuvaavassa pelissä rakennetaan kunnon kauppa-imperiumia Aasian vesille. Pelistä on ohessa tarjolla kunnon annos kuvia ja informaatiota.