Uusimmat

E3dome: Mitä Microsoftilta on odotettavissa?

14.06.2010 15:04 Miikka Lehtonen

Reilun viiden tunnin kuluttua Microsoft korkkaa E3-messujen lehdistötilaisuudet omilla kekkereillään, joiden aikana firma linjaa visionsa vuoden 2010 varalle. Valikoimissa on ainakin uusi Xbox 360 sekä vino pino pelejä, mutta oletettavasti ei hirvittävästi entistä Project Natalia, nykyistä Kinectiä.

Kinect ja sille suunnatut pelit tullaan varmasti lavalla näkemään ainakin ohimennen, mutta se tuskin on illan suuri tähti, sillä Microsoft kuvasi eilen toista tuntia pitkän spektaakkelin, jossa Cirque De Soleil, metsänymfit ja pyörivät sohvat veivät paikalle kertyneen lehdistön kuulema tragikoomiselle fantasiamatkalle uuden peliohjaimen mytologiaan. Tapahtuma näytetään myöhemmin myös televisiossa, joten Kinect-tykitystä ei kannata odotella tämän illan kekkereiltä mitenkään liikaa.

Sen sijaan Xbox 360 Slim toivottavasti nähdään. Microsoftin italialainen haaratoimisto otti vahingossa varaslähdön ja vuosi nettiin tiedot uusitusta Xboxista. X:n muotoinen kotelo sisältää hiljaisemman ja viileämmän raudan ohella 250-gigaisen kiintolevyn ja WiFi-verkkoyhteyden. Tiettävästi erilaisia kokoonpanoja ja paketteja tullaan näkemään reilusti, joten yksityiskohdat olisivat kovaa valttia.

Teknojutut eivät välttämättä jää tähän, sillä viime viikolla nettisaitit kertoilivat, että myös Microsoft on aikeissa paljastaa omat suunnitelmansa 3D-pelaamisen osalta. Nähdäänkö ne jo E3:lla vai vasta esimerkiksi CES-teknologiamessuilla? Mene ja tiedä!

Softapuolella tarjolla tulee olemaan reilusti pelejä. Gears of War 3 lienee taas kova luu, samaten kuin Painkilleristä tutun People Can Fly -studion Bulletstorm, Epicin pelejä kun molemmat ovat. Toissavuonna Microsoft shokeerasi maailmaa Final Fantasy XIII:n Xbox 360 -versiolla. Samanlaisia yllätyksiä voi olla tulossa tänäänkin. Final Fantasy XIV? Squaren työntekijöiden lipsautukset paljastivat jo aikaa sitten, että Xbox 360 -versio oli työn alla, vaikka moinen kiivaasti kiistettiinkin. Ehkä tiedämme tänään enemmän.

Suomalaisia tasan nollan verran kiinnostavat viihdepalvelut ovat myös varmasti merkittävä osa tapahtumaa. Huhut kertovat, että amerikkalaisten TV-kanavien ohjelmia pilkkahintaan näyttävä Hulu-palvelu tulisi myös Xbox 360:lle, mutta ei taatusti tänne asti. Joten voinemme siis pyöritellä peukkujamme, kun siitä puhutaan.

Siinäpä sitä pintaraapaisua. Microsoft on hehkuttanut jo pitkään, että 2010 tulee olemaan heille kivikova pelivuosi ja niinhän se alkuvuoden osalta on ollutkin. Meneekö loppuvuonna yhtä kovaa? Sen tiedämme tänä iltana.

Microsoftin lehdistötilaisuutta voi muuten seurata livenä Xbox 360:n välityksellä, jolloin ei tarvitse turvautua nettistreameihin. Siltä varalta että sellaista ei kuitenkaan löydy, joku avulias varmasti listailee kommenteissa löytämiään streameja.

Linkki: E3 @ Xbox.com

Lisää aiheesta

E3dome: Xbox 360 Slim on totta ja tältä se näyttää!

Hyvästi Natal! Xboxin liiketunnistimen oikea nimi on Kinect

Lue myös

Ultraväkivaltainen Devil’s Third superegoisti Itagakilta

Playboyn puputytöt ilahduttavat zombimetsästäjää

E3domen videojysäys: Mortal Kombat 9, Splatterhouse, F3AR…