Uusimmat

E3dome: Killzone 3 on 3D – helmikuussa 2011

15.06.2010 22:13 Jukka O. Kauppinen

Sony aloitti shownsa kehumalla PlayStation 3 -konsolia, minkä jälkeen loikattiin Sonyn viime aikoina järkälemäisesti puffaamaan kolmiulotteisen pelaamisen maailmaan. Suomipelihenkeä ylistävästi Sonyn isopomo Kazuo Hirai mainitsi Housemarquen Super Stardustin ensimmäisenä tulevista 3D-peleistä. Sitten siirryttiinkin Killzone 3:n maailmaan.

Killzone 3 -pelidemossa koko läsnäolevalle yleisölle annettiin 3D-lasit – ja lehdistötilaisuuden jättiruuduille läimittiin kolmiulotteinen demonstraatio pelistä. Me muut seurasimme tapahtumia toki tavanomaisena perinteisenä kuvana. Demossa kuljeskeltiin kahdessa kentässä, joissa oli aika jäisen hyytävä tunnelma.

Demonstraatiossa huomasi hyvin, että kenttiä on suunniteltu paljolti kolmiulotteisuuden esilletuomiseksi. Pelaajalla on jonkinlainen lentohaarniska, jolla hän voi loikkia lyhyitä matkoja ilmassa. Tämä efekti toimii taatusti upeasti kolmessa deessä, kun pelaaja havainnoi etäisyydet tavallista paremmin.

Räiskintäpeli on ainakin nähdyn palasen perusteella visuaalisesti hyvin erilainen aiempiin Killzoneihin nähden. Ja tietysti aiempaakin järisyttävämmän näköinen.

”Killzone 3 on tekninen mestarinäyte”, tekijät kehuivat. Ja kertoivat, että se ilmestyy helmikuussa 2011.

Lisäksi peli tukee PlayStation Move -ohjausta.

Kaikki eDomen E3dome-uutiset löydät täältä: E3 2010 -uutiset.

Lue myös

E3dome: Tässä se on, Nintendo 3DS!

E3dome: Nintendo räjäytti potin lehdistötilaisuudessaan

E3dome: Nintendo julkisti Wiin uuden Zelda-pelin!

E3dome: Medal of Honor moninpelibetaan tässä kuussa