Uusimmat

Ouyasta puuttuu julkaisussa iso läjä verkko-ominaisuuksia

13.03.2013 10:00 Juho Anttila

Asia, jonka moni ei uskonut toteutuvan lainkaan, Android-pohjaisen Ouya-konsolin julkaisu on vain parin viikon päässä. Yhtä lailla parjattu ja odotettu laite siis toteutui kuitenkin ja Kickstarteriin rahaa laittaneet saavat konsolinsa aivan pian. Joillekin voi kuitenkin olla luvassa pettymys, sillä Ouyan verkko-ominaisuudet ovat laitteen julkaisuhetkellä pahasti vajavaiset.

Isommilla konsoleilla itsestäänselvyyksinä pidetyt ominaisuudet kuten vaikkapa ystävälistat, saavutukset ja chat-toiminnallisuudet antavat odottaa itseään ainakin vuoden loppupuolelle saakka. Alkuperäisten huhujen mukaan jopa verkkopeliominaisuudet puuttuisivat, mutta Ouyan edustaja on jo ehtinyt kumoamaan nämä huhut. Firman puhemiehen mukaan pelintekijöiden on vain toteutettava nämä ominaisuudet itse. Näyttää siis siltä, että Ouyasta puuttuu alkuun myös oleellisia, kaikkien pelien käytettävissä olevia verkko-ominaisuuksia.

Ouya-pomo Julie Uhrman jaksaa silti hehkuttaa laitettaan puuttuvista ominaisuuksista huolimatta. Uhrmanin mukaan moninpeli samalla konsolilla toimii heittämällä. Uhrman arveleekin, että Ouya merkitsee sohvapelaamisen paluuta. Joku voisi tässä vaiheessa kertoa, missä vaiheessa ja mihin se sohvapelaaminen alun perinkään muka oli kadonnut, onnistuuhan moinen varsin hyvin kaikilla merkittävillä konsoleilla.

Uhrmanin katse on myös pitkällä tulevaisuudessa. Ouya-pomo tahtoisi nähdä laitteensa sisäänrakennettuna jokaiseen televisioon ja tablettiin. Epäilemättä näin, mutta ehkä ensialkuun kannattaa katsoa, miten laitteen ensimmäinen versio ottaa tuulta alleen ja saako sille jossain vaiheessa myös kiinnostavia pelejä.

Lähde: The Verge

Lisää aiheesta

Ouya palkkasi entisen thatgamecompany-pomon paijaamaan kehittäjiä

Ouya sai yllättävän tukijan

Ouyasta luvassa uusi versio joka vuosi