Uusimmat

Capcom syyttää liiallista ulkoistamista laadun heikkenemisestä

19.04.2013 12:00 Juho Anttila

Pelimaailmassa käy tällä hetkellä kova kuhina, kun firma jos toinenkin ihmettelee heikentyneitä tuloksiaan ja suunnittelee uudelleenjärjestelyitä. EA ja Square Enix fokusoivat toimintaansa parhaillaan ankarasti ja nyt kevätsiivoajien joukkoon liittyy myös Capcom.

Capcom on ilmoittanut korjaavansa tuottoennusteitaan alaspäin 73 miljoonalla dollarilla. Kertaluontoinen erä johtuu peliprojektien peruuttamisesta. Capcom ei nimittäin ole lainkaan tyytyväinen ulkopuolisilla studioilla teettämiinsä projekteihin. Firman mukaan ulkoistaminen on johtanut laadun heikkenemiseen. Yhdeksi syyksi ilmiölle mainitaan toisella mantereella teetettyjen projektien koordinoimisessa ilmenneet ongelmat.

Jatkossa Capcom tulee vahvistamaan sisäistä pelikehitystään. Lisäksi luvassa on muun muassa enemmän ladattavaa lisäsisältöä kaikkiin tuleviin julkaisuihin. Uudelleenjärjestelyistä huolimatta Capcomilla ei silti mene hirveän huonosti, sillä yritys tekee tälläkin hetkellä voittoa. Lisäksi yrityksen myynnit ovat noudattaneet toistaiseksi hyvin aiemmin annettuja ennusteita.

Lähde: Joystiq

Lisää aiheesta

Capcomin kolikkopelihistoriaa latausmuodossa

Capcom suuntaa kohti uutta sukupolvea ilman menneisyyden painolastia

Capcom harkitsee Resident Evil -sarjan nollaamista

Muropaketin uusimmat