Uusimmat

Analyytikko: ”Sony maksoi valtavasti ylihintaa Bungiesta”

07.02.2022 08:22 Muropaketin toimitus

Tunnettu analyytikko väittää Sonyn maksaneen ylihintaa viime viikon Bungie-kaupastaan.

Wedbush Securitiesin analyytikko Michael Pachterin mukaan kauppahinnan kerrotaan olleen aivan liikaa siitä saatavaan hyötyyn nähden ja että kauppa itsessään tuntui tehdyn epätoivon alla.

”Bungie maksoi neljä miljoonaa dollaria per kehittäjä. Ja useimmiten kaupoissa summa on 250 000 dollarista miljoonaan. Olen nähnyt joitain sopimuksia, joissa on maksettu kehittäjistä jopa kaksi miljoonaa dollaria. Tämä on hullua touhua”, Pachter kertoi Yahoo Financelle.

Pachter vertaa Sonyn Bungie-kauppaa EA:n muutaman vuoden takaiseen Respawnin ostoon, josta yhtiö maksoi tuolloin 700 miljoonaa dollaria. Kyseisessä kaupassa EA sai alaisuuteensa 400 kehittäjää, jotka takovat noin 700 miljoonaa dollaria vuodessa kassaan. Bungien kohdalla vastaava summa on Pachterin mukaan 200 miljoonaa dollaria.

”Mielestäni Sony maksoi valtavasti ylihintaa. Mielestäni tämä oli yhtiöltä kannanotto siihen, etteivät he anna Microsoftin päästä edelle, joten he ostivat vain jotain epätoivoissaan. Se ei ole kauppa, jossa on minulle järkeä. Muissa oli järkeä”, Pachter latasi.

Sony ilmoitti viime viikolla ostavansa Bungien 3,6 miljardilla dollarilla.

Muropaketin uusimmat