Uusimmat

Gentlemen!-peliä myytiin 144 kappaletta – 50 000 waretettiin

27.08.2013 16:05 Muropaketin toimitus

Lucky Frame -indiestudion suosittu Gentlemen!-peli julkaistiin kuukausi sitten. Pelin myyntiluvut eivät kuitenkaan olleet kovinkaan kivassa suhteessa waretukseen verrattuna, sillä peliä on kopioitu yli 50 000 kertaa. Myyntiluvut puolestaan olivat vielä eilen vain 144 kappaletta.

Yhtiön nokkamies Yann Seznec myöntää viktoriaaniseen kaksintaisteluun perehtyvän pelin olleen totaalinen floppi. Kehittäjä jaksaa olla kuitenkin optimistinen.Peliä myytiin Ipadille 1 114 kappaletta, vaikka Androidilla tulos on todella heikko:

”Voidaan vain väitellä onko tämä tulos hyvä vai ei. On olemassa kuitenkin paljon pelejä, joita julkaistaan joka päivä, eivätkä ne yltä lähellekään näihin lukuihin. Tiesimme hyvin, että teemme pelin, jossa on lukuisia rajoitteita. Näitä olivat esimerkiksi paikallinen kaksinpeli sekä se, että peli toimii vain seitsemäntuumaisilla tai suuremmilla tableteilla. Rajotteiden takia meillä ei ollut kovin korkeita tavotteita. Asetimme myös hinnan liian korkeaksi, mutta olemme nyttemmin laskeneen hinnan viidestä kolmeen dollariin.”

Miehen henkilökohtainen tavoite oli 2000 kappaleen myynti, jonne ei ole enää pitkä matka. Seznec myöntää kuitenkin ettei sekään ole vielä kovin kannattavaa kolmen miehen studiolle, kun peliä on tehty viisi kuukautta.

Tämä on yksi karmaiseva esimerkki Android-pelien piratisoinnista, joka ei ainakaan kannusta pelin kehittäjiä tukemaan alustaa. On todella surullista nähdä miten ihmiset eivät jaksa edes viskata vitosta pelin kehittäjälle kovasta työstä. Kyseessä on kuitenkin niin pieni rahasumma, että sellainen menee vaikka ohimennen jukeboxiin.

Lähes asiaan liittyen: tsekatkaas myös V2.fi:n viimeisin Listasunnuntai#203: Pitkä nenä piraateille.

Lisätietoja: http://www.luckyframe.co.uk/gentlemen/

Lähde:Gentlemen! Or, how our most successful game is also our least profitable.

Lisää aiheesta

4,5/5 tähteä ja peukku: Papers, Please kertoo rankkoja tarinoita rautaesiripun takaa 

Conquer Mars -naksusodassa mukana myös suomalaisverta 

Kotimainen indiepeli Infra sisältää astetta erikoisemman idean 

Suomalainen Resogun saa PlayStation 4:llä näkyvän roolin