Uusimmat

Steam veti Dark Matterin myynnistä, GOG tarjoaa rahat takaisin

23.10.2013 10:00 Juho Anttila

Yhä useampi peli myydään nykyään keskeneräisenä esimerkiksi Steamin Early Access -konseptin kautta. Siinä vaiheessa, kun teosta markkinoidaan valmiina kokonaisuutena, vaikka homma on selvästi kesken, liikutaan kuitenkin epäilyttävämmillä vesillä. Kuten Domessakin toissapäivänä kerrottiin, Metroid-henkisen Dark Matterin kohdalla kävi juuri näin.

Täysimittaiseksi tarkoitettu peliprojekti loppui kuin seinään runsaan neljän tunnin jälkeen. Homman jääminen niin sanotusti kesken raivostutti pelaajat ja syystä. Kehittäjä puolestaan selitteli, että rahat loppuivat kesken Kickstarter-keräyksen epäonnistumisen vuoksi ja siksi peli muutettiin episodipohjaiseksi. Tästä tosin unohdettiin informoida maksavia asiakkaita. Oho.

Peliä myyvät digikaupat ovat nyt reagoineet tapahtuneeseen. Tätä kirjoittaessa peliä ei voi ostaa Steamistä. GOG puolestaan on muuttanut pelin kuvausta muotoon, jossa tehdään selväksi, että kyse on vain puolikkaasta pelistä. GOG maksaa pyydettäessä myös rahat takaisin ostokseensa pettyneille pelaajille.

Steamissä näkyvillä olevan ilmoituksen mukaan pelin kehittäjät ovat tietoisia lopetuksen ongelmallisuudesta ja asiaan on tulossa korjaus päivityksen muodossa. Tällä aikataululla ei tosin voi odottaa kuin hieman muutettuja lopputekstejä ja mahdollisesti jonkinlaista pientä animaationpätkää.

Ilmeisesti pelin jälkimmäinen puolisko on tarkoitus kehittää ensimmäisen myynneillä tienatuilla rahoilla. Pelin keräämän huonon maineen vuoksi voi tosin käydä helposti niin, että nämäkin rahat jäävät saamatta ja Dark Matter jää ikuisiksi ajoiksi torsoksi. Toivottavasti ihan niin karusti ei tällä kertaa käy.

Lähde: The Market for Computer and Video Games

Lisää aiheesta

Onko tässä kaikkien aikojen surkein pelin loppu vai suoranaista kusetusta?

Pelikehittäjä ja kritiikki: ketjut lukkoon ja kaikille bänniä

Huijaukseksi epäilty Ouya-peli sai Kickstarterilta puhtaat paperit