Uusimmat

Samsung Galaxy Watch6 -älykellomallisto sai odotetulla ominaisuudella varustetun edustajan

Kuva: Samsung

26.07.2023 14:00 Muropaketin toimitus

Samsung julkaisi uusien puhelimen vanavedessä myös uudet versiota Galaxy Watch -älykelloistaan. Galaxy Watch6- ja Galaxy Watch6 Classic -kellojen merkittävin uutuus on kasvanut näyttö. Muotitietoisille rannekkeet ovat aiempaa helpommin vaihdettavissa.

Kuva: Samsung

Perusversiosta on saatavilla kaksi kokoa: 40 ja 44 millimetriä, Classic-mallista puolestaan 43 ja 47 millimetrin versiot. Pienemmän malliversion näyttö on kooltaan nyt 1,31 tuumaa, vaikka ulkomitat ovat pysytelleet entisellään. Näyttökokoa on kasvatettu kaventamalle näyttöä ympäröivää kehystä, Classic-versiossa myös kierrettävä kehys on aiempaa kapeampi. Isompien malliversioiden näytön koko on 1,5 tuumaa. Näytön huippukirkkaus on nyt 2000 nitiä.

Kuva: Samsung

Uudet kellohihnat ovat saaneet vaihtoa helpottavan toiminnon. Ne ovat nyt kiinnitettävissä ja irrotettavissa yhden painikkeen painalluksella. Uuden hihnamallit soveltuvat myös aikaisempiin Samsung-kelloihin Watch5-malleista eteenpäin.

Galaxy Watch6 -sarja tekee nyt unianalyysin kokonaisuniajasta, unisyklistä, hereilläoloajasta sekä fyysisestä ja henkisestä palautumisesta. Tietoja voi hyödyntää myös univalmennuksessa, joka antaa räätälöityjä ohjeita, vinkkejä ja muistutuksia ranteeeseen ja puhelimeen.

Uusi Personalized Heart Rate Zone -ominaisuus puolestaan analysoi yksilöllisiä fyysisiä kykyjä ja määrittelee viisi optimaalista juoksuintensiteettitasoa auttaakseen käyttäjiä asettamaan omat tavoitteensa kykyjensä perusteella.

Muita uudistuksia pellin ovat esimerkiksi aiempaa tehokkaampi suoritin (Exynos W930), jonka enimmäiskellotaajuus on 1,4 gigahertsiä. Muistin määrä on kasvatettu kahteen gigatavuun. Lisäksi langaton lataus on nyt aiempaa nopeampi.

Samsung Galaxy Watch6 ja Galaxy Watch6 Classic ovat ennakkotilattavissa Suomessa 26. Heinäkuuta 2023 alkaen, ja niiden jälleenmyynti Suomessa alkaa 11. elokuuta 2023.

Uutuuskaksikosta Galaxy Watch6 tulee saataville 44 millimetrin kokoisena Graphite- ja Silver-sävyissä, ja 40 millimetrin kokoisena Graphite- ja Gold-sävyissä. Galaxy Watch6 -kellojen suositushinnat alkavat Bluetooth-versiolle 319 eurosta ja 4G-versiolle 369 eurosta.

Galaxy Watch6 Classic on saatavana Graphite- ja Silver-sävyissä 43 millimetrin ja 47 millimetrin kokoisina. Tämän version Bluetooth-version hinnat alkavat 419 eurosta ja 4G-version 469 eurosta.