Uusimmat

Sony myi prosessoritehtaansa Toshiballe

21.02.2008 17:08 Ville Suvanto

cellSony on myynyt Cell-prosessoreita valmistavan tuotantolaitoksensa Toshiballe, joka maksoi laitoksesta 835 miljoonaa dollaria eli 568 miljoonaa euroa. Tuotantolaitos sijaitsee Japanin läntisessä osassa, ja sen taustalla tulee pyörimään Sonyn ja Toshiban yhteisyritys. Yritysten välinen yhteisyritys julkistettiin viime vuoden lokakuussa, mikä oli yksi osa Sonyn päämäärää poistua piirivalmistusmarkkinoilta.

Yhteisyritys on määrä yhdistää 1. huhtikuuta, johon asti se tulee käyttämään tuotantolaitosta Cell-prosessoreiden ja RSX-grafiikkapiirien valmistamiseen, jotka molemmat ovat käytössä Sonyn PlayStation 3 -pelikonsolissa. RSX:n kehittämisestä on vastuussa NVIDIA, kun taas Cellin takana on Sonyn ja Toshiban ohella IBM.

Sonyn ja Toshiban välinen yhteistyö on sinänsä mielenkiintoista, koska yritysten kehittämät seuraavan sukupolven optiset formaatit ovat käyneet kovaa sotaa. Toshiban kehittämä HD-DVD on kuitenkin joutunut nöyrtymään ja yritys ilmoitti lopettavansa soittimien valmistamisen ja markkinoinnin. Sony taas on vastuussa Blu-ray-formaatista, joka voitti sodan ja on tuleva formaatti. HD-DVD-krapulan jälkeen Toshiba aikoo keskittyä muun muassa Cell- ja SSD-tuotteisiin. Toshiba aikoo käyttää Cell-prosessoreita tulevissa teräväpiirtotelevisioissa, ja yritys esittelikin ensimmäistä kyseistä televisiota CES-tapahtumassa tammikuussa.

Reg Hardware, Sony sells $835m PS3 CPU plant to Toshiba