Uusimmat

Google parantaa Photoshop-tukea Linuxilla

21.02.2008 20:33 Ville Suvanto

Google on tehnyt mielenkiintoisen liikkeen, jonka tarkoituksena on johtaa siihen, että grafiikan parissa työskentelevillä olisi vapaammat kädet valita käyttöjärjestelmänsä. CNET Asian mukaan Google on tarjonnut CodeWeaversilla rahoitusta projektiin, jonka päämääränä on saada Adobe Photoshop -kuvankäsittelyohjelma toimimaan paremmin Linux-käyttöjärjestelmällä.

Adobe ei tee Photoshopista natiivia versiota Linuxille, vaan ideana on hyödyntää CodeWeaversin pohjana käyttämää Wineä, joka on Windows-yhteensopivuuskerros. Winen myötä Windows-ohjelmia voidaan kääntää ja ajaa muilla käyttöjärjestelmillä, kuten Linuxilla, Solariksella ja FreeBSD:llä. Googlen ohjelmistokehitysryhmässä työskentelevä Dan Kegen on kommentoinut Google Open Source Blogissa, että CodeWeaversin tehtävänä on parantaa Photoshopin CS- ja CS2-versioiden tukea.

Linux-työpöytädistribuutiota tarjoavan Novellin tekemän tutkimuksen mukaan Photoshop on Linux-käyttäjien keskuudessa eniten toivottu ei-Linux-ohjelma. Tähän käyttäjäryhmään voidaan lukea myös allekirjoittanut – ja varmasti myös moni muu Muropaketin lukija.

CNET Asia, Google funds Photoshop-on-Linux work

Google Open Source Blog, Google Sponsors Wine Improvements

Odotatko Photoshop CS/CS2:ta Linuxille?

Katso tilanne vastaamatta