Uusimmat

Firefox ladattu puoli miljardia kertaa

24.02.2008 13:31 Ville Suvanto

Spread Firefox -sivuston mukaan Firefox-selaimen latausmäärä on ylittänyt puolen miljardin rajapyykin. Mozillan kehittämälle ilmaiselle selaimelle tämä on suuri saavutus, ja edellinen 400 miljoonan latauksen raja rikkoutui syyskuussa 2007. Suoraan laskettuna tämä tarkoittaa sitä, että Firefoxia ladataan kuukausittain 20 miljoonaa kertaa. Tällä hetkellä (24.2.2008 klo 13:21) mittari näyttää jo yli 501 miljoonaa latausta.

Firefox on levinnyt laaja-alaisesti kuluttajakunnan käyttöön ja onnistunut nakertamaan merkittävästi Microsoftin Internet Explorer -selaimen massiivista markkinaosuutta. Projektin nimi oli alun perin Phoenix, joka kuvasi uudelleenluomista tyhjästä Netscape-selaimesta. Kehitys aloitettiin jo vuonna 1998, mutta selaimen yleistyminen oli hidasta IE:n vahvan aseman takia.

Tällä hetkellä Firefoxin kehittäjät painivat 3-version kimpussa, jonka on määrä tuoda parannusta suorituskykyyn ja muutoksia käyttöliittymään. Mozillan työn alla on myös Firefoxin mobiiliversio kilpailemaan Operan vastaavan selaimen kanssa.

Spread Firefox, 500+ Million Celebration

CNET News, Firefox crosses 500 million download mark

Paras selain on...

Katso tilanne vastaamatta