Uusimmat

Xbox 360:n HD-DVD-asema poistuu myynnistä

24.02.2008 13:50 Ville Suvanto

Toshiban lyötyä viimeisen niitin HD-DVD:n arkkuun, monet valmistajat ovat ilmoittaneet luopuvansa kyseisen formaatin tukemisesta. Microsoft tekee nyt saman liikkeen, ja Gamerscore Blogista löytyy ilmoitus, jonka mukaan Microsoft lopettaa Xbox 360 -pelikonsolin lisälaitteena saatavan HD-DVD-aseman valmistamisen. Ilmoitus tulee vain viikon sen jälkeen, kun yritys ilmoitti laskevansa Toshiban valmistaman aseman hinnan 179 dollarista 129,99 dollariin. Aseman hinta oli sen julkaisun yhteydessä vuoden 2006 lopulla 199 dollaria.

Tällä hetkellä huhut ja kohut ovat kohdistuneet Xbox 360:n mahdolliseen ulkoiseen Blu-ray-asemaan. Toisaalta HD-DVD-aseman huono myynti sotii tätä vastaan, sillä asema on löytänyt pelikonsolin pariksi ainoastaan kolmessa prosentissa tapauksista. Microsoftin edustaja John Scappert onkin todennut, ettei Xbox 360:n Blu-ray-aseman julkaisua tulla välttämättä ikinä näkemään, koska todennäköisesti se ei tulisi myymään tarpeeksi hyvin.

Vaikka Xbox 360:n HD-DVD-asema tulee poistumaan myynnistä, yritys tulee jatkossakin tarjoamaan tuotteelleen normaaliin tapaan asiakas- ja takuutukea. Suurella todennäköisyydellä aseman saa lähiviikkojen aikana omakseen alhaisella hinnalla, kun jälleenmyyjät aloittavat alennuskampanjat varastojensa tyhjentämiseksi.

DailyTech, Microsoft Xbox 360 HD DVD Add-on Gets The Axe