Uusimmat

Yllättääkö? Ihmiset eivät osta tekoälytietokoneita tekoälyn takia

Kuva: Samsung

27.09.2024 07:49 Muropaketin toimitus

Selkeää, kuluttajille hyödyllistä ”pakko saada” -tekoälysovellutusta ei vaikuta vielä olevan tarjolla.

Tekoälyllä markkinoitavien tietokoneiden ongelmana on, ettei suurin osa käyttäjistä oikein vielä tiedä, mitä oikeasti hyödyllistä tai arkea helpottavaa tekoälyllä voisi tehdä. Jos sellaiseksi ei lasketa kissakuvien luomista.

Peruskäyttäjän arkeen sujuvasti soveltuvaa tekoälysovellutusta ei vaikutakaan olevan vielä olevan saatavilla, tai ainakaan sellainen ei ole vielä yleistynyt käyttöön. IDC-tutkimusyrityksen Jitesh Urbani kommentoi nyt tekoälytietokoneita.

– Vaikka tekoäly on ollut viime aikoina muotisana, se ei ole vielä vaikuttanut tietokonetta hankkivien ostopäätöksiin, Ubrani sanoi.

Ubranin mukaan useimmat kuluttajat eivät arvosta esimerkiksi tietokoneessa olevaa NPU-tekoälypiiriä. Sen sijaan kannettava tietokone päivitetään jonkin muun tarpeen vuoksi.

– Yritykset tunnistavat varmasti tekoälyn merkityksen, mutta heistäkään monet eivät näe sen hyötyjä. He kuitenkin valitsevat tekoälyllä varustettuja tietokoneita varmuuden varalta tulevaisuutta varten.

Tom’s Hardwaren mielestä tekoälypiireillä varustettujen kannettavien tietokoneiden valmistajien täytyy viestiä kuluttajille selkeästi, mitä hyötyä NPU:sta on arkikäytössä.

Samsungin mukaan eurooppalaisista vain 15 prosenttia osaa hyödyntää tekoälyä arjessaan. Kuluttajien mielestä tekoälyn pitäisi keskittää toimintansa esimerkiksi viihteeseen, siivoamisen helpottamiseen ja ajan säästämiseen.

Tekoäly voi olla tällä hetkellä markkinoinnissa jopa negatiivinen asia. Lue lisää täältä: Kuluttajatutkimus: Tekoälyhypetys markkinoinnissa on luotaantyöntävää – voi estää ostopäätöksen