Uusimmat

Muistatko Winampin? Tiimi toivoo nyt apua sen kehittämiseen

Kuva: © Matthijs Smit / Unsplash

29.09.2024 15:39 Muropaketin toimitus

Nullsoft julkaisi vuonna 1997 mediasoittimen, joka löytyi noihin aikoihin todennäköisesti lähes kaikkien musiikin ystävien PC-tietokoneista. Se saavutti suuren suosion etenkin MP3-musiikkitiedostojen yleistyessä.

Winampin käyttöliittymä oli helppokäyttöinen mutta monipuolinen, ja soitin tarjosi laajan tuen eri äänitiedostomuodoille. Siihen sai myös lisäosia, joilla Winampin pystyi virittelemään haluamansa näköiseksi.

Winamp taipui myös internet-radioiden suoratoistoon. Se oli epäilemättä monella myös siinä käytössä. Lisäksi Winampilla pystyi soittamaan trackereilla luotua musiikkia kuten MOD- ja XM-tiedostoja.

Winampin omistaa nykyisin Llama Group, ja soitin on saatavilla versiona älylaitteille. Winamp-tiimi ilmoitti nyt pyytävänsä apua soittimen alkuperäisen PC-version kehittämisessä.

Tiimi lisäsi 24. syyskuuta Winampin lähdekoodin, kirjastot ja muuta tarvittavaa materiaalia GitHubiin. Nyt kuka tahansa ohjelmointitaitoinen voi tarjota soittimeen uusia ominaisuuksia ja tehdä siihen bugikorjauksia.

Vaikka Winampin koodi on GitHubissa ja avoimesti tarkasteltavissa, se ei ole sikäli avointa koodia, että sen käyttäminen ei ole sallittua muissa projekteissa.