Uusimmat

Fallout-kehittäjä mielestä tapa, jolla vuoden 2001 peliä kohdeltiin, oli ”syvältä”

Kuva: @ Amazon Studios

29.09.2024 15:01 Muropaketin toimitus

Fallout Tactics jätettiin jälkikäteen virallisen kaanonin ulkopuolelle.

Bethesdan kehittämä Fallout 3 ei numerostaan huolimatta ollut pelisarjan kolmas osa, vaan sen sijaan nappasi Micro Fortén vuonna 2001 julkaisema Fallout Tactics.

Virallisesti Fallout Tactics sekä konsoleille julkaistu Fallout: Brotherhood of Steel jätettiin kuitenkin Fallout-kaanonin ulkopuolelle, mistä Tacticsin pääkehittäjä Ed Orman ei ollut kovin mielissään, uutisoi PC Gamer.

Bethesdan Todd Howard totesi vuonna 2007 sivuuttavansa kaksikon kokonaan virallisesta kaanonista, mikä Ormanin mielestä ”oli syvältä”. Aikaa oli kuitenkin kulunut tuolloin sen verran julkaisusta, ettei päätös ollut aivan niin sydäntäsärkevä, mutta silti pelien poistaminen kaanonista riipaisi ja jäi harmittamaan. Tosin pientä helpotusta tuskaan on saatu ajan kanssa:

”[Fallout] Tacticsista on tuotu jotain murusia kaanoniin ajan kanssa. Se oikeastaan riittää minulle. En kaipaa sen enempää”, Orman totesi.

Yksi tällaista murusista on Fallout 4:ssä sekä Amazonin Fallout-televisiosarjassa nähty Brotherhood of Steelin ilmalaiva Prydwen. Vaikka alus itsessään on Bethesdan luomus, varsinaiset ilmalaivat nähtiin ensimmäisen kerran juuri Fallout Tacticsissa.