Uusimmat

Intelin Dunningtonissa kuusi ydintä

25.02.2008 11:50 Ville Suvanto

Inteliltä on luvassa kahdeksanytiminen Beckton-koodinimellinen prosessori ensi vuoden lopulla, johon Intel siirtyy pehmeällä laskulla nykyisistä neliytimisistä prosessoreista Dunnington-koodinimellisellä prosessorilla. Prosessori on suunniteltu Intelin Intiassa, Bangaloressa sijaitsevassa toimistossa ja se tulee olemaan osa Caneland-alustaa, jossa piirisarjan virassa on Clarksboro-koodinimellinen piiri.

Dunnington on suunnattu palvelimiin, se valmistetaan 45 nanometrin prosessilla ja rakentuu kolmesta kaksiytimisestä Penryn-koodinimellisestä piiristä. Jokaisessa ydinparissa on kolme megatavua L2-välimuistia ja lisäksi kuusiytimisellä prosessorilla on käytössä yhteinen 16 megatavun L3-välimuisti.

Dunnington on pinniyhteensopiva nykyisten Tigerton-koodinimellisten prosessoreiden kanssa ja sen jäähdytysratkaisujen suunnittelussa käytettävä TDP-arvo tulee olemaan korkeimmillaan 130 wattia. Kellotaajuuksista ei ole toistaiseksi tietoa, mutta näitäkin huhuja voidaan varmasti odottaa lähiaikoina, sillä Dunnington-prosessorit on määrä julkaista tämän vuoden toisella tai kolmannella neljänneksellä.

TechConnect Magazine, Intel to release 6-core processors

DarkVision, Intel Dunnington to feature six cores