Uusimmat

Simpsons-pelin parodiat olivat liikaa Rockstarille

05.10.2007 11:51 Miikka Lehtonen

EA:n lähiaikoina ilmestyvä The Simpsons -peli on herättänyt pelaajien ja kriitikoiden keskuudessa lievää innostusta tuoreella ideallaan ja sillä, että kyseessä näyttäisi olevan ensimmäinen pelikelpoinen Simpsons-peli. Ikinä. Samalla pelistudiot ovat kuitenkin vetämässä herneitä nenäänsä pelin takia.

Kerrataanpa aluksi tulevan The Simpsons -pelin perusidea. Keltainen TV-perhe on joutunut taas kerran videopelin kohteeksi, mutta tällä kertaa he tietävät sen itsekin. Tarjolla on siis metahuumoria ja lisäksi parodioita erilaisista peleistä ja peligenreistä. Milhouse pääsee leikkimään Katamari Damacya, Bart ja Homer osallistuvat Medal of Honorin taisteluihin ja niin edelleen. Nyt näyttäisi kuitenkin siltä, että alkuperäisten lisenssien omistajat eivät jaa EA:n huumorintajua.

Studion edustajat kertoivat brittiläiselle Computer & Video Games -saitille yllättyneensä, kun suurin älähdys kuultiin Rockstarin taholta. Pääsuunnittelija Greg Rizzer arvelee kuitenkin, ettei kyseessä ollut kukaan pelin suunnittelijoista, vaan pikemminkin joku kasvoton pukuhemmo firman lakiosastolta. Kuka ikinä olikaan, joku kuitenkin älähti Leipzigin pelimessuilla näytillä olleesta Grand Theft Scratchy -julisteesta ja pakotti Simpsons-tiimin poistamaan pelistään kenttiä ja kohtauksia.

”Luulin aina, että parodian kohteeksi pääseminen on osoitus kunnioituksesta”, Rizzer ihmetteli CVG:n haastattelussa. ”Jos teemme vähän pilaa Grand Theft Autosta, eihän se tule heidän myyntilukuihinsa vaikuttamaan.” Rizzer uskoo lisäksi, että Simpsonsin kaltaista parodiakokoelmaa on odotettu jo pitkään. Miksipä ei olisi, ovathan MAD-lehti ja lukuisat elokuvat kuitenkin harrastaneet samaa omilla aloillaan jo vuosikymmeniä.

Kaikki eivät kuitenkaan kulje ympäriinsä luuta persiissään, sillä peli on saanut osakseen myös ihailua. Esimerkiksi Apun tähdittämä Sitar Hero otettiin Harmonixilla vastaan niin hyvin, että 60-nappista sitraohjainta soittava Apu haluttiin koristamaan firman toimistoa julistemuodossa.

PlayStation 3:n omistajat voivat itse testata Simpsons-parodioiden osuvuutta, sillä pelin demo on julkaistu tänä aamuna myös Euroopassa. Xbox 360 -pelurit pääsevät keltaisen herkun ääreen kenties jo ensi viikolla. Lisätietoa itse pelistä löytyy parhaiten EA:n viralliselta The Simpsons Game -saitilta.

Mitä mieltä olet peliparodioista?

Katso tilanne vastaamatta