Uusimmat

Blacksiten tuottaja: ”Koko projekti meni päin v****a.”

29.11.2007 12:46 Miikka Lehtonen

Joskus pelifirmojen edustajat innostuvat joko kännispäissään tai hetken huumassa laukomaan mitä herkullisempia totuuksia peleistään. Tällä kertaa vauhtiin ehti Harvey Smith, joka puheli Montrealissa suorasanaisesti pettymksestään uuteen projektiinsa.

Montreal International Game Summit 2007 -tilaisuudessa pelinsä tuhkamajaa tökkinyt Harvey Smith kutsui peliään – joka on kirjoitushetkellä saanut Metacriticin keskiarvokseen 67% – suureksi pettymykseksi. ”Koko projekti meni päin v****a”, Smith latasi.

Smithin meriittilistalta löytyy muun muassa legendaarinen Deus Ex, joten mies tietää, mistä puhuu. Alunperin Blacksiten piti olla kantaa ottava räiskintäpeli, joka olisi kritisoinut Yhdysvaltojen lähi-idän politiikkaa ja muita ongelmia, mutta Smithin mukaan tiimi ei ollut missään vaiheessa haasteen tasalla – ja sitten loppui aika.

Tekniset ongelmat ja se, että peli ei ollut vielä vajaa vuosi ennen julkaisuaan edes pelattavassa kunnossa, tarkoittivat lopulta sitä, että kenttien ja kohtausten hiomiseen jäi kirjaimellisesti vain pari päivää, mikä ei riittänyt alkuunkaan. Näin pelin syvällinen juoni, viittaukset oikean maailman tapahtumiin ja muut hienoudet karsiutuivat pois ja jäljelle jäi vain tunnelijuoksua ja taistelua muukalaislaumoja vastaan.

Ongelmista huolimatta Smith uskoo, että pelistä löytyy sanomaa ja se olisi ansainnut parempaa, kuin nykyisen 67% arvostelukeskiarvonsa. ”Antaisin sille 80 pistettä”, Smith totesi. Mutta miksi kritisoida peliä nyt, kun se on vasta ilmestynyt? ”Uskon henkilökohtaiseen vastuuseen.”

Koko jutun, jossa Smith pureutuu syvemmin pelin kehitysongelmiin ja alkuperäiseen visioon, voi lukea Wired-lehden verkkosivuilta.

Lue lisää eDomesta

Midwaylta Area 51 -jatko-osa ja käsipelejä

Piditkö Blacksitestä?

Katso tilanne vastaamatta