Uusimmat

Rockstarin vetoomus kannatti – Manhunt 2 saa sittenkin julkaisuluvan?

11.12.2007 12:41 Miikka Lehtonen

Manhunt 2:n sensurointikohu jatkaa vellomistaan, ainakin täällä vanhan mantereen puolella. Jenkit saivat oman pelinsä sensuroituna versiona, mutta monet euromaat seisovat edelleen tiukkana pelin paheita vastaan. Rockstarin vetoomus on tuottanut tulosta ainakin Englannissa, jossa peli pääsee vielä kerran käsiteltäväksi.

Paikallinen vetoomuslautakunta kuunteli Rockstarin argumentit ja päätyi lopulta puoltamaan vielä yhtä käsittelyä paikallisen ikärajalautakunnan edessä. BBFC on ehtinyt hylkäämään Manhunt 2:n jo kahdesti, perustellen päätöstään pelin ”toistuvien ja monipuolisten murhien” määrällä, sekä sen ”rennon sadistisella ilmeellä”. BBFC halusi myös kertoa pelanneensa peliä yli 30 tuntia ennen päätöksen tekoa. Aika hyvä saavutus alle kymmenen tunnin peliltä. Kuka vielä kehtaa väittää, ettei rahoilleen saa vastinetta?

Rockstarilla oltiin tapahtuneesta innoissaan ja firman edustaja halusi painottaa, että peli vastaa sisällöltään muita 18+-ikärajan saaneita pelejä ja elokuvia. Uusintakäsittely kestänee hetkisen, mutta voi olla koko Euroopan laajuisesti merkittävä tapahtuva. Brittien päätös tulee väistämättä vaikuttamaan ainakin jollain tasolla muiden ikärajalautakuntien ratkaisuihin. Suomessa peli on saanut Valtion Elokuvatarkastamolta 18+-ikärajan, eikä sen julkaisua ole ainakaan toistaiseksi estetty.

Lue lisää eDomesta

Manhunt 2 ilmestyy sittenkin – kauhu alkaa Halloweeninä

Hakkerit Manhunt 2:n kimpussa – odottaako Rockstaria taas uusi liemi?

Dr. Phil iskee kyntensä Manhunt 2:een – murhashow lavalla

Briteissä tutkitaan ja hutkitaan – peliala taas hallituksen hampaissa

Amerikkalaistutkimus: ”Vain tupakointi on videopelejä vaarallisempaa”

Vieläkö Manhunt 2 nähdään Euroopassa?

Katso tilanne vastaamatta