AMD leikkaa Radeon HD 7970- ja 7950-näytönohjaimien hintoja, kolme peliä kaupan päälle

16.04.2012 21:07 | Sampsa Kurri

AMD julkaisi Radeon HD 7970:n joulukuussa $549 ja Radeon HD 7950:n tammikuussa $449 suositushinnalla. NVIDIAn GeForce GTX 680 julkaistiin maaliskuussa 499 dollarin suositushinnalla ja se osoittautui 3D-pelitesteissä markkinoiden suorituskykyisimmäksi yhden grafiikkapiirin näytönohjaimeksi.

AMD on nyt ilmoittanut laskevansa Yhdysvalloissa Radeon HD 7970:n suositushinnan 479 dollariin (-$70) ja Radeon HD 7950:n suositushinnan 399 dollariin (-$50). Hinnanleikkausten lisäksi näytönohjaimien mukana toimitetaan kolme DirectX 11 -peliä: Dirt Showdown, Nexuiz ja Deus Ex: Human Revolution + The Missing Link. Pelit tulevat saataville Steam-koodeina valikoitujen jälleenmyyjien kautta, mutta Pohjoismaiden tai Suomen virallisesta tilanteesta ei toistaiseksi ole yksityiskohtia tiedossa.

Uudet hinnat näkyvät myös jo Euroopassa ja Saksan Pixmaniassa AMD:n Radeon HD 7970 -referenssinäytönohjain on myynnissä 404 eurolla. Sapphiren Radeon HD 7950 irtoaa puolestaan 359 eurolla. Suomessa Radeon HD 7970:n hintataso on vielä toistaiseksi noin reilussa 500 eurossa ja Radeon HD 7950:n hinta reilussa 400 eurossa.

AMD Radeon HD 7900 Series Graphics Card Triple PC Game Bundle Offer

Keskustelu

Onkos kuvaan vielä Suomessa nähnyt hintojen leijuvan alaspäin?

Hyvä että hinnat laskee. Tulihän sieltä se satasen hintaero mitä ja aiemmin toivoin/ennustelin. Nyt on hintalaatu suhde kohdallaan nimenomaan kun kyse on NÄYTÖNOHJAIMISTA Eikä pelkistä PELIKORTEISTA. ja ne erot tehoissa oli peleissä tosiaan gtx680:lle 8% ja laskentatehoissa AMD7970:lle satoja prosentteja. Näistä kun otetaan keskiarvo niin saadaan sen NÄYTÖNOHJAIMEN tehot. Tämä artikkeli ei koskenut pelkästään peleihin keskittynyttä sarjaa, joten menkää pelaamaan niillä gtx 680 korteillanne (jos teillä edes sellaisia on)älkää tulko tänne sotkemaan.

Nonii, just tänää saapu Asus7950 DCII amazon.co.uk: sta hintaan 381€.
Taidampa rekisteröidä kortin ja laittaa kyselyä asukselle, josko sitä itellekkin tiputtaisivat parit pelikeyt …

@23:

Testien perusteella nvidia on keskinmäärin 8% nopeampi kortti. Tämä on niin pieni ero, että sitä ei ihmisen silmä erota muussa kuin hintalapussa.

@33

Eipä tuo mikään yleinen ongelma 560 käyttäjillä ole, viallinen kortti kannattaa laittaa takuuseen. AMD puolella näyttää 7 sarjan käyttäjillä olevan runsaasti ongelmia, varsinkin Crossfirea kannattaa välttää kuin ruttoa.

@15
Kun palkkoja lasketaan niin kaikki itkee. Kun kulut ovat korkeat ei voi myydä halvalla. Suomessahan on verotuskin niin ”pieni” et oksat pois. Aina voi myös äänestää jaloillaan…

@14
Samaa mieltä.
@15
Itse en ole koskaan ostanut nopeinta prosessoria tai näytönohjainta ja hyvin olen pärjännyt pelata, joten ainakaan minun lähipiirissä näytönohjainen pelkästään nopeus ei ole tärkein valintakriteeri.
@16, @26
Komppaan, trollit banniin.
@17
Aika lailla eri mieltä määrittelystäsi ”sillä olihan 680 tehoiltaan ja kulutukseltaan ihan selvästi parempi kortti.” käytännön pelitilanteessa tuskin huomaa mitään eroa esim. AMD:n vastaavaan vrt.
@24
Repesin:)
@28
Hän ilmeisesti tarkoitti yleisesti käytännön pelitilannetta, poikkeuksia löytyy alalta kuin alalta.

Hyvältä vaikuttaa.
Kiinnostaisi vaihtaa GTX 560 Ti TOP -> HD7850/7870:aan, mutta jos näiden nopeampienkin hinnat laskevat, niin ainahan se on vaan parempi.

@24:

Itsellänikin on ollut tämän kortin kanssa ongelmia ajureiden takia.
Välillä ei voi edes Youtubea käyttää ongelmitta, sillä kone saattaa jumiutua artifaktien takia fullscreenissä. :(

Peleissäkin on mustaa ruutua, joka tietenkin parhaimmillaan kaataa koko pelin.
Syö peli-intoa melkoisesti.

Viimeisen vuoden sisällä nVidian ajurien taso on selvästi mennyt alaspäin jokaisen uuden ajurijulkaisun myötä – ainakaan omalla kohdallani ongelmat eivät ole vähentyneet yhtään.

Suunta on hyvä. Toivottavasti jatkavat, että saavat kilpailukykyiselle tasolle, ehkä joku 300 egeä 7970:sta olisi melko sopiva. Saisi se Nvidia julkaista sen oikean tehokorttinsa, että tämä GTX680:n nuhapumpunki hintaa voisi laskea.

Erittäin hieno uutinen. Toivottavasti Suomessakin noi hinnat laskisivat. Mutta näin esimerkiksi Saksasta tilattuna 7970 ei ole _enää_ turha kapistus. Itse asiassa tuntuu aika houkuttavalta vaikka nvidiaa suosinkin.

Toisaalta kun puhutaan high-end näytönohjaimista, niin itse ainankin henkilökohtaisesti ostan mielummin nopeamman vaikkakin hieman kalliimmalla, mutta näiden odotettavien hinnan pudotusten jälkeen (Mikä btw ei VaN:n mielestä ollut tarpeellista *reps*) pystyn ymmärtämään miksi jotkut kaartuvat 7970 ostamaan.

Hiphei, hinnat alas.

Johtopäätöksenä voidaan vetää että kaikki muut näytönohjaimet ovat pas**a paitsi GTX 680 ?

[email protected] ”Jos pistettäisiin 2 konetta vierekkäin ja toisessa olisi 7970 asennettuna ja toisessa 680 gtx, et huomaisi mitään eroa ruudunpäivityksessä kummassakaan, kunhan et saisi kurkata koneen sisään.”

Olet siis testannut jo asian ? Voisin vaikka parista taalasta vedot lyödä että raskaimmissa peleissä eron huomaa selvästi ja varsinkin 120hz näytöissä.

Vähän aina naurattaa tuo röllien maininta, että 7970 on ”paskaa”. Mitäs noi 7870 ja 7850 sitten on jos jo 7970 on paskaa? tai kun nvidia tuo omaa ”paskaa” gtx670 muodossa? GTX580 on siis oltava jo ”superpaskaa”.

Skorppaa no ilmeisesti sinä ja modet on tuota mieltä mutta olishan se paljon mukavampi lukea ihan asiapitoista tekstiä. Tai edes jotain sinneppäin, mutta ei… Aika paljon paskaa saa suoltaa ennenku täällä kukaan jaksaa asialle mitään tehdä.

Antaa jarfinin yms. röllätä niin paljon kun huvittaa, aina yhtä hauskaa lukea niiden sepustuksia :D Jotkut vaan vissiin ottaa niiden puheet itteensä kun jaksaa niistä valittaa.

@23 helposti huomaa, nvidian erottaa siitä, että siinä koneessa on sininen tekstiruutu näytöllä.

t. GTX460 ja paskat ajurit.

Näytä kaikki kommentit

@14 Tuo viimeinen väitteesi ei kyllä pidä paikkaansa. Jopa keskitason korteilla nvidian ja amd:n välillä on silminnähtävä ero, vaikka ei alunperin tietäisikään mikä kortti koneessa on sisällä.

21) FPS toki, mutta suurin osa kuluttajista katsoo kuitenkin sitä hintaa eniten.

Hyvä että tipahtivat hinnat mutta itse odottelen vielä 200-300€ hintaan järkevää ostettavaa korvaamaan 5870:n.

Hyvin luultavasti joutuu odottamaan siis vielä seuraavaa sukupolvea mikä tuohon hintaan taas tuplaisi nopeuden (niin on käynyt aika hyvin 8800Gt => 4870 => 5870).

@14 Muista ottaa huomioon FPS lisäksi myös ominaisuudet. Tosiaan eroa kahdessa vierekkäisessä koneessa tuskin huomaa, mutta kun niitä ei testata sillain vaan melko suuri osa ostajista katsoo benchmarkkien tulokset ja ostavat paremman oli sitten eroa kuinka vähän tahansa.

Itselläni on AMD:n ja nVidian kortteja ollut vuorotellen. Mikäli nyt pitäisi päivittää kestäisi pidempään miettiä kumman ottaisi. Ominaisuudet/tehot/ajurit on nVidialla jossain määrin paremmin, mutta uudella hinnalla kortti olisi n. 100e kalliimpi eikä ainakaan itse maksaisi pelkästä pienestä tehoerosta niin paljoa.

Koska Nvidian korttien saatavuus oli ihan välttävä, niin AMD ei voinut ilmoittaa hintojen alennuksista ennenmin, sillä tuskimpa kukaan olisi ostanut hitaampaa tuotetta kalliimmalla, kun olisi vielä ollut tiedossa, että hinta tipahtaa esim kuukauden-kahden sisään.

Lisäksi, koska TSMC:n valmistuskapasiteetti ei ole rajaton ja Nvidia varmasti käyttää sitä ihan mukavasti, niin on sangen mahdollista, että AMD:lläkään ei niin hyvästä menekistä huolimatta seiso paljonkaan huippu GPU tuotteita varastoissa. todennäköisesti nyt niitä on nyt alkanut kertymään sopivasti, niin hinnalle joitui tekemään jotain..

@10. Mikäli hinnanalennuksesta ilmotettaisiin pari viikkoa etukäteen, niin kortin myynti putoaa nollaan siinä vaiheessa. Kuluttajat jäisivät luonnollisesti odottamaan tulevaa hinnanalennusta.

Korjatakseni edellistä viestiäni: tarkoitin HD 7850 korttia.

Mikä ihme tämän palstan ihmisiä riivaa? Vähintään kolmasosa tähän ketjuun vastanneista on erittäin fanaattisia jomman kumman valmistajan kannattajia. En pysty käsittämään sitä mikä saa ihmisen liioittelemaan kannattamansa merkin ylivertaisuutta ja vähättelemään kilpailevan tuotetta. Fanaattisuus on kuvottavaa, koski se mitä tahansa aihealuetta: selaimet, konsolit, näytönohjaimet, uskonto/elämänkatsomus. Mikä siinä muiden kunnioittamisessa ja asiallisessa keskustelussa on niin vaikeaa?

Tämä hinnanalennus oli täysin ennakoitavissa. Ilmeisesti sitä saatiin odottaa näinkin kauan nVidian heikon saatavuuden vuoksi. Minun silmääni tuo uusikin hinta tuntuu hivenen korkeahkolta, sillä olihan 680 tehoiltaan ja kulutukseltaan ihan selvästi parempi kortti. Onko kellään tietoa että milloin on odotettavissa nVidialta noita halvempia kortteja? Tarkoitus olisi hommata piakkoin HD6850 tai vastaavantehoinen nVidian uuden sukupolven kortti.

Hieno homma!

Ja pariin muuhun yhtyen. Bannia näille hemmetin vakiorölleille jo pikkuhiljaa. Nimiä tuskin tarvitsee mainita, kun kaikki keistä puhutaan.

Suomessa saavat myydä hintaan mihin vaan kun en osta kuitenkaan täältä! On tää ihme maa kun muualla saa 100€ halvemalla. Euroopan vapaakauppa alue? joo!

Mitä näihin pönttöihin trolleihin tulee(Ventolin/jarfiina) niin aika köyhää olis täällä meiniki ilman niitä. Kiitos pojat hauskoista kommenteista ja sellaisina ne täytyy ottaa…Heh!

AMD:n on pakko laskea hintaa kun kukaan tyhmä ei osta kalliimalla hitaampaa. Se on fakta jonka kaikkien täytyy ymmärtää. Toki jos nussii vaan punaista niin siitähän on valmis maksamaan mitä vaan. Sama koskee tietenkin vihreään reikään panijoita. Heh! Tulipas tästä nyt niin runollista että.

@11:

Juu AMD hukkuu rahaan. Nvidialta ei ole ulkona kuin 680 gtx, eikä high-end näytönohjaimilla voi paljoa muuta tehdä kuin pullistella 8% nopeusedulla näillä markkinoilla. Ei tuolla yhdellä näytönohjaimella rahaa tehdä.

@10:

Niin AMD:han oli sitä mieltä, että ei ole järkeä tiputtaa näytönohjaimien hintoja, koska Nvidialta ei ole vieläkään tullut 670 gtx jne. kuluttajamalleja markkinoille.

Nyt ilmeisesti valmistaudutaan Nvidian launchiin etukäteen, jotta Nvidian launchihinta esim. 670 gtx:lle vaikuttaa naurettavan suurelta verrattuna kilpailijaan.

@2:

Jos pistettäisiin 2 konetta vierekkäin ja toisessa olisi 7970 asennettuna ja toisessa 680 gtx, et huomaisi mitään eroa ruudunpäivityksessä kummassakaan, kunhan et saisi kurkata koneen sisään.

Niin tasaiseksi AMD on saanut kilpailun.

Hyvä että noin pienien erojen takia ruvetaan laskemaan hintaa, että saadaan kunnon kilpailua aikasiksi, vaikka Nvidia melko myöhässä markkinoilla onkin.

Eipä ne GTX 580 alennushinnatkaan ole vielä päivittyneet, turha odotella suomeen mitään hinnanalennuksia ainakaan tämän vuoden puolella.

Hehe, eihän tästä ole kauaakaan kun Amd oli sitä mieltä, että eivät tule tiputtamaan korttiensa hintoja…vaikka Nvidian uusi kortti pesikin nämä selvällä marginaalilla.
Toisaalta ihan kiva että fanboyt saavat nyt tuotteensa halvemmalla, mutta toisaalta tämä ei varmaankaan tee hyvää Amd:n tulokselle.

Jos 7870 hinta tippuis 300€:n nii olis kyl vaikea valita 7970 ja 7870 väliltä. Tuo 400€ on ylä raja mitä nyt viitsisin näyttiksestä maksaa, koska konsolitkin ilmeisesti uudistuu hyvin pian, jollon konsoliporttauksienkin vaatimustaso todennäköisesti nousee huomattavasti. Nv sais tosiaan tuoda halvemman version, et hinnat painuis vielä vähän lisää.

Mistä näitä trolleja sikiää? Aina vaan…banaanisaarille siis.

Toi deus ex kiinnostais, mutta toisaalta peli pyörii hyvin vielä tällä 5870:kin niin enpä tiä jaksaako sitä taas tuhlata.

Kyllähän paskaa pitääkin myydä halvalla ja kaupanpäälle pelejä niin amdjonnet on ihan mehuissaan. ::smoke

Sanoin tän jo edellisen bs uutisen jälkeen jossa ”epävirallinen” lähde ilmotti että ei tulis tippumaan. Eihän ne sitä tokikaan halua myöntää ettei myynti tipu nollaan väliaikaisesti.

Toivotaan että hinnat muuttuisi täälläkin. Sais aikaistettua toisen 7970 hommaamista :)

Hyvä uutinen! Toivottavasti ei tule käymään tuttua dollari == euro (ja tuohon toki suomilisä)

Muropaketin uusimmat