AMD leikkaa Radeon HD 7970- ja 7950-näytönohjaimien hintoja, kolme peliä kaupan päälle

AMD julkaisi Radeon HD 7970:n joulukuussa $549 ja Radeon HD 7950:n tammikuussa $449 suositushinnalla. NVIDIAn GeForce GTX 680 julkaistiin maaliskuussa 499 dollarin suositushinnalla ja se osoittautui 3D-pelitesteissä markkinoiden suorituskykyisimmäksi yhden grafiikkapiirin näytönohjaimeksi.

AMD on nyt ilmoittanut laskevansa Yhdysvalloissa Radeon HD 7970:n suositushinnan 479 dollariin (-$70) ja Radeon HD 7950:n suositushinnan 399 dollariin (-$50). Hinnanleikkausten lisäksi näytönohjaimien mukana toimitetaan kolme DirectX 11 -peliä: Dirt Showdown, Nexuiz ja Deus Ex: Human Revolution + The Missing Link. Pelit tulevat saataville Steam-koodeina valikoitujen jälleenmyyjien kautta, mutta Pohjoismaiden tai Suomen virallisesta tilanteesta ei toistaiseksi ole yksityiskohtia tiedossa.

Uudet hinnat näkyvät myös jo Euroopassa ja Saksan Pixmaniassa AMD:n Radeon HD 7970 -referenssinäytönohjain on myynnissä 404 eurolla. Sapphiren Radeon HD 7950 irtoaa puolestaan 359 eurolla. Suomessa Radeon HD 7970:n hintataso on vielä toistaiseksi noin reilussa 500 eurossa ja Radeon HD 7950:n hinta reilussa 400 eurossa.

AMD Radeon HD 7900 Series Graphics Card Triple PC Game Bundle Offer

Sampsa Kurri

Kommentit

2.

Onkos kuvaan vielä Suomessa nähnyt hintojen leijuvan alaspäin?

Vastaa tähän
3.

@9, 7870 maksaa Saksassa sen 300 €.

Vastaa tähän
5.

Hyvä että hinnat laskee. Tulihän sieltä se satasen hintaero mitä ja aiemmin toivoin/ennustelin. Nyt on hintalaatu suhde kohdallaan nimenomaan kun kyse on NÄYTÖNOHJAIMISTA Eikä pelkistä PELIKORTEISTA. ja ne erot tehoissa oli peleissä tosiaan gtx680:lle 8% ja laskentatehoissa AMD7970:lle satoja prosentteja. Näistä kun otetaan keskiarvo niin saadaan sen NÄYTÖNOHJAIMEN tehot. Tämä artikkeli ei koskenut pelkästään peleihin keskittynyttä sarjaa, joten menkää pelaamaan niillä gtx 680 korteillanne (jos teillä edes sellaisia on)älkää tulko tänne sotkemaan.

Vastaa tähän
6.

Pelaajat voittaa aina niin kauan kuin on kilpailua.

Vastaa tähän
7.

Nonii, just tänää saapu Asus7950 DCII amazon.co.uk: sta hintaan 381€.
Taidampa rekisteröidä kortin ja laittaa kyselyä asukselle, josko sitä itellekkin tiputtaisivat parit pelikeyt …

Vastaa tähän
8.

@23:

Testien perusteella nvidia on keskinmäärin 8% nopeampi kortti. Tämä on niin pieni ero, että sitä ei ihmisen silmä erota muussa kuin hintalapussa.

Vastaa tähän
9.

@33

Eipä tuo mikään yleinen ongelma 560 käyttäjillä ole, viallinen kortti kannattaa laittaa takuuseen. AMD puolella näyttää 7 sarjan käyttäjillä olevan runsaasti ongelmia, varsinkin Crossfirea kannattaa välttää kuin ruttoa.

Vastaa tähän
10.

@15
Kun palkkoja lasketaan niin kaikki itkee. Kun kulut ovat korkeat ei voi myydä halvalla. Suomessahan on verotuskin niin “pieni” et oksat pois. Aina voi myös äänestää jaloillaan…

Vastaa tähän
11.

@14
Samaa mieltä.
@15
Itse en ole koskaan ostanut nopeinta prosessoria tai näytönohjainta ja hyvin olen pärjännyt pelata, joten ainakaan minun lähipiirissä näytönohjainen pelkästään nopeus ei ole tärkein valintakriteeri.
@16, @26
Komppaan, trollit banniin.
@17
Aika lailla eri mieltä määrittelystäsi “sillä olihan 680 tehoiltaan ja kulutukseltaan ihan selvästi parempi kortti.” käytännön pelitilanteessa tuskin huomaa mitään eroa esim. AMD:n vastaavaan vrt.
@24
Repesin:)
@28
Hän ilmeisesti tarkoitti yleisesti käytännön pelitilannetta, poikkeuksia löytyy alalta kuin alalta.

Vastaa tähän
12.

Hyvältä vaikuttaa.
Kiinnostaisi vaihtaa GTX 560 Ti TOP -> HD7850/7870:aan, mutta jos näiden nopeampienkin hinnat laskevat, niin ainahan se on vaan parempi.

@24:

Itsellänikin on ollut tämän kortin kanssa ongelmia ajureiden takia.
Välillä ei voi edes Youtubea käyttää ongelmitta, sillä kone saattaa jumiutua artifaktien takia fullscreenissä. 🙁

Peleissäkin on mustaa ruutua, joka tietenkin parhaimmillaan kaataa koko pelin.
Syö peli-intoa melkoisesti.

Viimeisen vuoden sisällä nVidian ajurien taso on selvästi mennyt alaspäin jokaisen uuden ajurijulkaisun myötä – ainakaan omalla kohdallani ongelmat eivät ole vähentyneet yhtään.

Vastaa tähän
14.

Suunta on hyvä. Toivottavasti jatkavat, että saavat kilpailukykyiselle tasolle, ehkä joku 300 egeä 7970:sta olisi melko sopiva. Saisi se Nvidia julkaista sen oikean tehokorttinsa, että tämä GTX680:n nuhapumpunki hintaa voisi laskea.

Vastaa tähän
15.

Erittäin hieno uutinen. Toivottavasti Suomessakin noi hinnat laskisivat. Mutta näin esimerkiksi Saksasta tilattuna 7970 ei ole _enää_ turha kapistus. Itse asiassa tuntuu aika houkuttavalta vaikka nvidiaa suosinkin.

Toisaalta kun puhutaan high-end näytönohjaimista, niin itse ainankin henkilökohtaisesti ostan mielummin nopeamman vaikkakin hieman kalliimmalla, mutta näiden odotettavien hinnan pudotusten jälkeen (Mikä btw ei VaN:n mielestä ollut tarpeellista *reps*) pystyn ymmärtämään miksi jotkut kaartuvat 7970 ostamaan.

Hiphei, hinnat alas.

Vastaa tähän
16.

Johtopäätöksenä voidaan vetää että kaikki muut näytönohjaimet ovat pas**a paitsi GTX 680 ?

Vastaa tähän
17.

14@ “Jos pistettäisiin 2 konetta vierekkäin ja toisessa olisi 7970 asennettuna ja toisessa 680 gtx, et huomaisi mitään eroa ruudunpäivityksessä kummassakaan, kunhan et saisi kurkata koneen sisään.”

Olet siis testannut jo asian ? Voisin vaikka parista taalasta vedot lyödä että raskaimmissa peleissä eron huomaa selvästi ja varsinkin 120hz näytöissä.

Vastaa tähän
18.

Vähän aina naurattaa tuo röllien maininta, että 7970 on “paskaa”. Mitäs noi 7870 ja 7850 sitten on jos jo 7970 on paskaa? tai kun nvidia tuo omaa “paskaa” gtx670 muodossa? GTX580 on siis oltava jo “superpaskaa”.

Vastaa tähän
19.

Skorppaa no ilmeisesti sinä ja modet on tuota mieltä mutta olishan se paljon mukavampi lukea ihan asiapitoista tekstiä. Tai edes jotain sinneppäin, mutta ei… Aika paljon paskaa saa suoltaa ennenku täällä kukaan jaksaa asialle mitään tehdä.

Vastaa tähän
20.

Antaa jarfinin yms. röllätä niin paljon kun huvittaa, aina yhtä hauskaa lukea niiden sepustuksia 😀 Jotkut vaan vissiin ottaa niiden puheet itteensä kun jaksaa niistä valittaa.

Vastaa tähän
Näytä kaikki kommentit

Kommentointi on suljettu.