AMD neuvotteli NVIDIAn kanssa ennen ATIn ostoa

Forbesin tuoreessa raportissa AMD:n entiset työntekijät paljastavat, että yritys neuvotteli ennen ATIn ostamista yhdistymisestä NVIDIAn kanssa. AMD:llä oli jo pitkään ollut visio prosessoriytimien ja grafiikkaohjaimen yhdistämisestä APU-piiriksi jättääkseen Intelin varjoonsa, mutta siltä puuttui omaa osaaminen grafiikkaohjaimista.

AMD:llä ja NVIDIAlla oli hyvät välit ennen vuotta 2006, sillä NVIDIA valmisti piirisarjoja AMD:n Athlon-prosessoreille. Neuvottelut kariutuivat kuitenkin siihen, että NVIDIAn toimitusjohtaja Jen-Hsun Huang vaati uuden AMD-NVIDIA-yrityksen toimitusjohtajan titteliä, mutta tämä ei sopinut AMD:n silloiselle toimitusjohtaja Hector Ruizille. NVIDIA-kaupan kariuduttua AMD käänsi katseensa ATIiin ja osti sen kesällä 2006 5,4 miljardilla dollarilla grafiikkaosastokseen.

Tällä hetkellä NVIDIAn pörssiarvo on noin 9,7 ja AMD:n 5,2 miljardia dollaria. Jos kauppa olisi toteutunut, näytönohjainmarkkinoilla saattaisivat tällä hetkellä hetkellä kilpailla AMD GeForce- ja ATI Radeon -näytönohjaimet.

Forbes, AMD Talked With Nvidia About Acquisition Before Grabbing ATI

Sampsa Kurri

Kommentit

2.

Eipä ole 6870:n kanssa ollut mitään takkua ajureiden kanssa. Toki, oon jättänyt suosiolla hotfix abc ajuriversiot väliin ja päivitellyt pelkkiä whql ajureita.
Pelkästään tuolla säästyy varmasti 90% ongelmista, koska eihän noiden välimallejen ole tarkotuskaan olla ongelma vapaita. Betaa ne on mutta eri nimellä.

Muutenki AMD:n ajuripäiivytykset tehnyt kesästä asti Steamin kautta, vaikuttanu hyvin pätevälle ja eipä ongelmiakaan ole ollu.

Mutta eipä edellisen 8800GTS ajoilta mitään isompia ongelmia tule mieleen. Ajureita ei tosin tullu päiviteltyä siihenkää kuin 2 kertaa vuodessa tarpeen tullessa.

Vastaa tähän
3.

Jatketaan offtopikilla .

Jokaiselta puljulta ( Intel , Amd , Ati , Nvidia ) on löytynyt kilpailijoitaan parempia kamppeita ( hinta/laatu/nopeus). Joskus toki kilpailivat oman valmistajansa kalliimpia tuotteita vastaan .

Omat suosikit .

Amd K6/2
Intelin wanhat kellottuvat celeronit .
Athlon Xp
Ati Radeon 9800pro
Nvidia 7900gto
Intel Core 2
ja monet muut . Nuo mainitsin , koska osasin muutamaan otteeseen itse tehdä hyvän hankinnan . Intel Core 2 :sen kohdalla tein virheen ja malttamattomana ostin Athlon 64 X2 am2 :Sen … Oli kallista kellottaa toisin kuin aiempia prossuja . Nykyään ajelen Amd:een prossulla ja Nvidian näyttiksellä . En ymmärrä nykyistä fanipoikakulttuuria lainkaan .

Vastaa tähän
4.

itellä on ajureiden kanssa ollut ongelmia vain jos on ollut ment to be played peli kuten batman tai rage atin kortilla tai joku ghost recon nvidian kortilla. muuten ei mitään ajuri ongelmia ole näkynyt pelatessa. itellä atin kortti ja just kokosin veljelle koneen nvidian 560 ti 448 kortilla. ei kaduta kumpikaan ostos.

Vastaa tähän
5.

@43
Ei se prosentti ihan noin korkea ole, mutta suuri kuitenkin. Kun aletaan kasata konetta osista niin hyvin harvoin löytyy täysin stabiili kokonaisuus. Virtalähde, emolevy, prossu, muistit, ja näytönohjain. Nämä osat kun sopivat keskenään ja ovat laadukkaita on elämä taas tietokoneen verran helpompaa. Jätin tarkoituksella pois kiintolevyt, koska ne muutamaa harvaa poikkeusta lukuun ottamatta toimivat koneessa kuin koneessa.

Vastaa tähän
6.

Valitettavasti 99.9% tapauksissa jossa kone ei toimi on vika käyttäjässä, ehkä äly ei riitä käyttämään konetta niin ettei sitä saa sekasin ja sit itketään että AMD ON KAKKA YHYY, MAMA!

luuserit.

Vastaa tähän
7.

Itellä ollut kasa ati/amd/intel/nvidian näyttiksiä käytössä ja ainoastaan kerran oli ongelma, ja sekin johtui siitä ettei intelin itegroitun näyttiksen (gma 3000) ajureita saanut poistettua mitenkään joten asensin nvidian ajurit kun vaihoin näyttistä, joka ei sitten toiminut joka johti windowsin uudelleen asennukseen, jolloin pelitti.

Vastaa tähän
8.

@36 Kyllä itsellä on ati:n ja amd:n ajureilla aina skaalaus toiminu, 4870×2 aikana sekä nyt 5970 kanssa, ja ihan natiivi resolla.

Vastaa tähän
9.

Minulle riitäisi Matrox Millenium 4Mt

Vastaa tähän
10.

DAMNVIDIA olisikin ollut turhan helppo haukkumasana haukkumisesta pitäville.

Vastaa tähän
11.

Tai toinen vaihtoehto on ettei näytönohjain markkinoilla olisi kilpailua ollenkaan …

Vastaa tähän
12.

@33
Ei sitte tullu mieleen, että kortti olisi rikki? On se toki p*rseestä ku omalle kohdalle sattuu maanantai kappale, nii pitää windows uudelleen asentaa + softat ja ajurit et uskaltaa viedä kortin takuuseen. Uskaltaisin väittää että noita tulee molemmille valmistajalle. #30 kanssa samaa mieltä, suurin osa on käyttäjän tai windowssin vikoja. Molemmissa tapauksissa useimmiten windowssin uudelleen asennus korjaa tilanteen.

Viimeksi omassa amd kortissa oli vikaa 9700 kortilla, tosin ajuripäivitys korjasi ongelman. Kannetavan nv:ssä vähän outo ominaisuus kun näyttöjen asetuksia voi säätää ajureiden kautta, mutta ne eivät vaikuta mihinkään. Windowssin omista sen sijaan muuttuu. Kannettavasta ei myöskään tullut 1920×1080 resolla kuvaa vga:lla näyttöön kun näyttö ei muka resoa tukenut, vaikka se oli näytön natiivi reso. Harvinaisen ärsyttävä vika kannettavassa. Mitään pelaamiseen liittyvää ongelmaa ei kummallakaan ole omalla kohdallani esiintynyt.

Vastaa tähän
13.

Offtopic avautumista:
Kaikille radeonin omistajille, koittakaa saatteko GPU-skaalausta(mikähän radeoneissa olikaan nimi) päälle. Eli kuvaan lisätään mustat reunat, jos sen kuvasuhde ei ole näytön kanssa sama.

Ajureissa valintaa ei voi valita, jos työpöydän resoluutiota ei pudota natiivia alemmaksi. Sitten kun sen saa valittua, niin toiminta on vähintään sekavaa. Jollakin ajuriversiolla ei suurenna kuvaa, jolloin 640×480 kuva FullHD-näytöllä on pieni loota keskellä näyttöä ja loput mustaa. Joillakin ajureilla taas asetus ei tee yhtään mitään. Tiedän, että useissa näytöissä löytyy sama ominaisuus, mutta se ei koske kaikkia näyttömalleja ja näytönohjainta käyttäessä toiminta ei riipu näytöstä.

Tuon ongelman kanssa olen kahden pöytäkoneen ja yhden läppärin kanssa tapellut. Ongelma on ollut olemassa ainakin 3 vuotta ja eikä ainakaan 8kk sitten ollut korjattu. Ainoa toimiva ratkaisu on ollut vaihtaa nvidiaan. Itselle tuo on niin kriittinen ominaisuus, että pelkästään se saa karttamaan radeoneita, vaikka ne olisi kuinka paljon parempia.

Sitten itse asiaan:
Pelottava ajatus kyllä, että kuinka kilpailulle olisi näytönohjainmarkkinoilla käynyt, jos AMD ja Nvidia olisi liittoutunut ja ATI kuihtunut pois.

Vastaa tähän
14.

Uutinen:
“AMD neuvotteli NVIDIAn kanssa ennen ATIn ostoa”

Muron kommenttiosio:
Porukka riehuu ajureista.

Vastaa tähän
15.

Ajuriongelmista pahimmat on omalle kohdalle sattuneet Nvidian ajureista, GTS8800 ajurit aiheuttivat jatkuvia DPC-latenssipiikkejä jotka tekivät kaikesta reaaliaikaisuutta vaativasta käytöstä mahdotonta kuten musiikin kuuntelu ja videoiden pyörittäminen.

Atin ajureista yhtä hankalia ongelmia ei ole ollut sitten 8500 sarjan..

Vastaa tähän
16.

@30:
Itse voin sanoa, että olen koneiden “tehokäyttäjä”.
Silti se ei poistanut sitä faktaa että 5750-näyttiksellä, ei BFBC toiminut millään helvetin asetuksilla kunnolla. Aina freezasi ruutu yleensä lumikentän jälkeen ja edessä koneen uudelleenkäynnistys.

Samoin kävi myös Darkfall Onlinessä ja muutamassa muussa pelissä.

Koetin useita (~10:ntä eri) ajuriversiota puhdistettuna ja muutamat jopa windows uudelleen asennettuna. Ei vaikutusta. Kävin läpi kaikki foorumikeskustelut aiheesta, eikä mistään löytynyt ongelmaan ratkaisua.

Ongelma katosi, kun vaihtoi 5750:n GTX460:een. Tsädäm.

Kyllä noissa vaan on ollut erittäin paljon paskaa tässä ihan lähiaikoinakin.

Itsellä on kyllä AMD:n kortti tällä hetkellä, mutta ainoastaan siitä syystä, että teho-hintasuhde oli AMD:n suuntaan parempi

Vastaa tähän
17.

@30 täysin samaa mieltä.

Vastaa tähän
18.

Aivan turha puhua, että toisella valmistajalla on enemmän ongelmia ajureissa kuin toisella.

Yleensä jos toisen valmistajan ajureita pilkataan täällä muronkin artikkeleissä, on kyseessä plevan tai Ventolinin kaltainen fanipoju, jonka on aina keksittävä pahaa sanottavaa toisen firman tuotteista.

Vastaa tähän
19.

@ 29. Luultavimmin vain siitä että osaat käyttää konetta, arviolta 95%+ “ajuriongelmista” on user erroreita, vähän sama kuin miten Windowsia haukutaan aina vaikka kyse olisikin user errorista 😉

Vastaa tähän
20.

Tää ajurikinastelu on jo ihan naurettavaa. Oon omistanu nyt 3 Ati/AMD korttia, 4 Nvidiaa ja yhden Intelin (siis integroitu) ja ainoa minkä kanssa on ikinä ollu ongelmia on Intel. Intelillä en ihan kaikkea saanut toimimaan, mutta suurimman osan kuitenkin. En tiedä sitten johtuuko siitä, että en ole aina heti uusimpia ajureita lataamassa, vaan sillon jos on motivaatiota tai aikaa(ei ole) ni on voinu uudet asentaa.

Vastaa tähän
Näytä kaikki kommentit

Kommentointi on suljettu.