AMD toi edullisen FX-4130:n markkinoille

30.01.2013 13:05 | Ville Suvanto | 62 | 11

Arvostelimme Muropaketissa tammikuun alussa Vishera-koodinimelliset FX-6300- ja FX-4300-prosessorit, joista jälkimmäisen hinta Suomessa liikkuu noin 125 eurossa (122 dollaria). AMD on suunnannut strategiansa kohti aggressiivista hinnoittelua, josta uusin esimerkki on juuri markkinoille julkaistu entistä edullisempi Vishera-prosessori, jonka mallinimi on FX-4130.

FX-4130 on löytynyt AMD:n hintalistauksista jo aiemmin 112 dollarin hintaan, mutta nyt markkinoille tultaessa sen hinta on laskettu 101 dollariin. Kyseessä on neliytiminen prosessori, jonka peruskellotaajuus on 3,8 GHz ja Turbo CORE -kellotaajuus 3,9 GHz. L2-välimuistia on yhteensä neljä megatavua ja kaikkien ytimien kesken on jaettu neljän megatavun L3-välimuisti. TDP-arvo on 125 wattia ja prosessorikantana toimii muiden Vishera-prosessoreiden tavoin Socket AM3+.

AMD:n omissa dokumenteissa FX-4130 korvaa aiemman FX-4100-mallin tarjoten samaan hintaan ja samalla tehonkulutuksella 3-9 prosenttia paremman suorituskykytason.

X-bit labs, AMD Introduces Low-Cost Quad-Core FX ”Vishera” Microprocessor

Muropaketin Hintavertailu, AMD FX-4130 3800 AM3+ BOX | ”Scorpius”

Keskustelu

Ei taida auttaa AMD:tä uusien FX-mallien markkinoille tuonti. Parasta olisi pikapikaa saada ulos Steamroller ja brändätä se uusiksi. FX:n brändiarvo on romutettu peruuttamattomasti BD:n myötä. Sinänsä varmaan ihan asiansa ajavia suorittimia hintansa puolesta, mutta maine on mennyt niin eipä näitä osta kuin fanipojat.

Tällä kertaa nauratti erityisen paljoin nuo "Tuplasti korkeammat" palkit suorituskykyvertailussa. Mikä siinä on ettei voi reilusti verrata 0-100% ? :D
Näkisi tyhmempikin ihminen sen todellisen eron.

Vähän hassun näköistä, kun suorituskykyvertailupalkit on näytetty 94-110% väliltä ja virrankulutuspalkit sitten 0-250.

Keskittyisivät nyt vaan uuden sukupolven hiomiseen ja tuomiseen markkinoille pikapikaa. Turhankin paljon näitä eri malleja. Kohta täytyy siirtyä Intelin leiriin ja Haswelliin.

Vielä se AMD nousee! Näissähän on sen verran järkeä jos katsoo Intelin hinnoittelua. Jos on kasaamassa uutta konetta johon on aikeissa laittaa ns. kohtuu rautaa niin AMD:llä on ihan hyvät tuotteet tarjolla. Mielestäni esim. pelaamiseen ei mitään teho(lue kallista)prossua tarvitse nyt laitaa kun näyttis on se joka viime kädessä ratakaisee koko paletin. Nyt puhutaan normi pelaamisesta ei siis mistään uber koneista. Nykyään ns. kohtuulliseen pelaamiseen riittää vielä "vanha" I5/Thuban AMD5870 tai Nvidian vastaavar 500 sarjalainen mainiosti. Toki kikkelimarkkejahan noilla ei saa mutta pelaamiseen riittää ok. Meillä on F1 2012 porukassa kaveri joka pellaa Acerin markettikoneella ja homma toimii ok. Vitun ruman näköinenhän sillä peli on mutta jos ei paremmasta tiedä niin mitä väliä? Samoin joku Leaf for Deth 2:nen pyörii sillä ihan hyvin…Joten? Kyllä näille AMD:n halpiksille ihan varmasti markkinoita on. Toki itsellä ei enää yhtään AMD:n kampetta ole käytössä mutta siitä huolimatta. Toivon myös että AMD:llä tehtäisiin äkkiä Atholnit ja saataisiin tehopuolella myös kilpailua aikaiseksi vs. Intel. Nythän Intel on jo selvästi hidastanut prossujensa kehitystä koska kilpailua ei ole…

Hienosti on valittu kuvaajien asteikot sen mukaan, missä valossa asiat halutaan esittää. Jos suorituskykypalkit alkaisivat nollasta, näyttäisi parannus yhtä mitättömältä kuin kasvu tehonkulutuksessa, jonka taas sanotaan "pysyneen samana".

Miksi FX-4100:n TDP on 95W ja FX-4130:n TDP 125W, jos kerran "enemmän tehoa irtoaa samalla tehonkulutuksella"?

Melkein yhtä iso TDP kuin Intelin 6-ytimisillä prosessoreilla?

@9 jotka maksaa lähes 6x enemmän….

8-ydin tdp myös 125w, ei nuo arvot ole reallistisia mutta nämä halvemmat mallit ovat suuremmalla vuotovirralla varustettuja josta johtuen tdp arvoa lisätty tietoisesti.

Ei AMD pysty kisaamaan Inteliä vastaan millää kulutuspuolella kun intel pääsee tekemään omat prossansa paljon paremmalla 22nm ja kohta vielä pienemmälllä valmistusprosessilla, kuin millä AMD pystyy kiviään myyntiin saattamaan. Mutta totta on sekin, että kohtuuhintaista laitetta kasatessa AMD on edelleen järkivalinta. Riittävästi graffatehoa ja CPU:lla tulee toimeen.
Voikun AMD saisi joltain piirivalmistalta sellaisen sopimuksen, että pystyisi tuottamaan omia prossiaan Inteliä vastaavilla tuotantotekniikoilla kohtuuhintaa, palaisi kilpailutilanne edes jotenkin kohilleen. Intelillä olisi silloinkin niin paljon enemmän rahaa tuotesuunnitteluun, että etu säilyisi, mutta ei moninkertaistuisi tuotantoteknisistä syistä…

Muropaketin uusimmat