AMD:n FX-8120 tulee myyntiin vesijäähdytyksen kanssa

20.03.2012 13:09 | Ville Suvanto

CPU-World-sivuston uutisoinnin perusteella AMD on tuomassa myyntiin Zambezi-koodinimellisen FX-8120-prosessorin yhdessä suljetun vesijäähdytysjärjestelmän kanssa. Samaista vesijäähdytysjärjestelmää on ollut saatavilla jo pidemmän aikaa AMD:n suorituskykyisimmän FX-8150-prosessorin kanssa. Paketti on ennakkotilattavissa Shopblt-verkkokaupasta 310 dollarilla eli noin 235 eurolla. FX-8120-prosessori yksinään maksaa Suomessa halvimmillaan hieman alle 200 euroa.

Jäähdytysjärjestelmän valmistuksesta on vastuussa Asetek ja suljettu järjestelmä rakentuu pumpulla varustetusta blokista, 120 millimetrin jäähdyttimestä sekä kahdesta 120 millimetrin tuulettimesta. Blokin päällä on AMD:n logo ja lisäksi käytössä ovat RGB-ledit, jotka käyttäjä voi asettaa palamaan haluamallaan värillä. Vesijäähdytysjärjestelmän parametreja on mahdollista tarkkailla ja säätää Windows-pohjaisella ChillControl-ohjelmalla.

FX-8120-prosessori on kahdeksanytiminen ja sen peruskellotaajuus on 3,1 GHz, mutta Turbo CORE -teknologian ansiosta kellotaajuus nousee maksimissaan 4,0 GHz:iin. Käytössä on kaksi megatavua ydinkohtaista L2-välimuistia ja kahdeksan megatavua ytimien kesken jaettua L3-välimuistia. Prosessorin TDP-arvo on 125 wattia.

CPU World, AMD FX-8120 with liquid cooling is available for pre-order

Keskustelu

@5: Onhan ainakin EVGA:lla jotain valmiilla nesteblokila olevia näyttiksiä.

Jos ostaa jäähyn saa prossun ilmaiseksi??

Aika turha on kyllä tämä julkaisu. Koko prossu niin susi ettei kehtaa edes pasianssi koneeseen laittaa.

FX settiin ei nyt vaan kannata sormiaan pistää. Valitettavasti tuolla hinnalla saa huomattavasti paremman prossun ja hiljaisen jäähyn. Itsellä FX-8150 ja normijäähy. Tällä prossulla ei juurikaan tee mitään järkevää kun häviää peleissäkin tuolle 2500K:lle menne tullen. Itse olen kyllä aika pettynyt koko FX:ään. Pajon ongelmia, moissa ohjelmissa jotka käyttävät säikeistystä jne. Ihme lagia jne. Jotku pelit pyörivät paremmin vanhalla 1055T:llä!

Harmillista ettei tossakaan ole näytönohjaimelle omaa blokkia, olen haeskellu valmista settiä, tai mieluiten niin että olisi ihan tehdastekoinen nestejäähyllä oleva näytönohjain, mutta ei noita oikein tunnu olevan.

@3
Eipäs valmistakkaan. Ainakin Corsun uusimmat vesijäähyt tulee CoolIT:lta.

@2.

On ja Sama kuin Corsairin vastaava…

Asetek valmistaa kaikki.

Ihan hyvä jäähdytin, Tuuletin on vaan paska.

310 dollaria vaan on 310 euroa.

FX-8120 maksaa Neweggissä $189, eikä sekään ole Suomessa noin 140 euroa..

Muropaketin uusimmat