Android Market on nyt Google Play Store – kaikki ladattava sisältö saman nimikkeen alla

07.03.2012 17:36 | Juha Kokkonen | 121

Google Play

Googlen Android Market -sovelluskauppa tunnetaan tästä eteenpäin nimellä Google Play Store. Google Play yhdistää Android Market, Google Music, Google Books ja Google Videos yhdeksi ja samaksi palvelukokonaisuudeksi. Palvelu tukee pilvisynkronointia, eli kaikki Google Playn sisältö siirtyy helposti käyttäjän kaikkiin Android-laitteisiin. Vastaava ominaisuus on jo löytynyt Android Marketista. Käyttäjä voi esimerkiksi aloittaa e-kirjan lukemisen kotona taulutietokoneella ja jatkaa sitä myöhemmin bussissa samasta kohdasta älypuhelimella.

Android Market päivittyy kaikissa 2.2 tai uudemmissa Android-versioissa Google Playksi lähipäivien aikana. Myös musiikki-, video- ja kirjasovellukset päivittyvät niissä maissa, joissa ne ovat saataville. Niiden uudet nimet ovat Google Play Music, Google Play Books ja Google Play Movies. Uudistuksen kunniaksi Google tarjoaa lukuisia albumeita, videoita, kirjoja ja sovelluksia alennushintaan joka päivä seuraavan viikon ajan.

TaskuMuron toimistolla ainakin Samsung Galaxy Nexus -puhelimeen Google Play päivittyi tänään aamupäivällä. Seurauksena Android Marketin kuvake muuttui nuolella varustetuksi Play-kauppa-kuvakkeeksi. Suomessa musiikki-, video- tai kirjapalveluita ei ole tarjolla.

Google Official Blog, Introducing Google Play: All your entertainment, anywhere you go

Keskustelu

@4
Tietenkin voi? Klikkaat vaan päivitys-notifikaatiota, joka vie Marketin My Apps -sivulle ja painat update-nappia, niin jokainen softa jolle on päivitys tarjolla, päivittyy samanaikaisesti. Poislukien ne, joissa on muuttuneita oikeuksia, ne pitää hoitaa manuaalisesti.

Toivottavasti myös käyttöliittymä päivittyy. Android market on ehkä Googlen kaikkein epäkäytännöllisin kikkare. En tajua miksei esim. sovelluksia voi päivittää montaa kerralla.

Omaan Galaxy Nexus:een ei kyllä ole vielä päivittynyt, vaikka asetuksista päivityksiä etsisikin.

Oiskohan se niin että niin pitäisikin, koska ei tänne ole tulossa mitään ominaisuuksia lisää, ellen nyt ihan väärin ymmärtänyt.

ei tos ”omassa” tabletissa ulkoasu ainakaan muuttunut. nimi vain.

Muropaketin uusimmat