Apple aloitti iOS 6 -päivitykset maailmanlaajuisesti

iOS 6 päivitys iPadille

Apple on aloittanut tänään iOS-mobiilikäyttöjärjestelmänsä uuden kuutosversion päivitykset maailmanlaajuisesti. iOS 6 on yhteensopiva iPhone 3GS:n, 4:n, 4S:n ja 5:n, iPod touchin neljännen ja viidennen sukupolven sekä iPad 2:n ja uusimman iPadin kanssa. Päivitys tuo mukanaan lukuisia uusia ominaisuuksia, jotka riippuvat päivitettävästä laitteesta. Esimerkiksi Siri-puheentunnistus tulee uutena vain kolmannen sukupolven iPadille.

Kyseessä on ensimmäinen suurempi iOS-versiopäivitys, joka tulee saataville OTA-päivityksenä (over-the-air) suoraan laitteeseen. Päivitys löytyy asetusvalikosta kohdasta Yleiset->Ohjelmiston päivitys. Ohjelmistopäivityksen voi ladata myös tietokoneen kautta, mutta tällöin koneella on oltava asennettuna iTunesin tuorein 10.7-versio. iOS 6 -päivityksen saatavuus riippuu sijainnista ja laitteesta.

TaskuMuron toimistolla olevalle kolmannen sukupolven iPadille päivitys tuli saataville pari tuntia sitten ja asentui ongelmitta. Kerro kommenteissa saitko oman iOS-laitteesi jo päivitettyä ongelmitta ja miltä uudistukset sinusta tuntuvat?

Apple iOS 6 – What’s new?

Juha Kokkonen

Kommentit

2.

36. Jeps. Ei paljoa eroa kyllä ole. Akkuaika oli suoraan päivityksen jälkeen SURKEA, mutta kun resetoi asetukset luurista niin tuli huomattava ero. Akkuaika on ainakin parantunut reippaasti tämän päivityksen myötä. En kyllä sanoisi itsekkään tätä “kutoseksi”. Tosin alkaa tuntumaan siltä, että en pidä kenenkään valmistajan nykypäivityksiä minään. Oli kyseessä käyttis, ajuri tai jotain muuta. Tuntuu kaikki varmistelevan liikaa.

Vastaa tähän
3.

iPad 3 päivitys piti buutata kerran, että lähti liikkeelle. 2 tuntia oli “valmistellaan” tilassa 🙁

Nyt toimii ihan jees. Uudet ominaisuudet aika minimalistisiä, joten aika turha päivitys mielestäni.

Vastaa tähän
4.

33. Ja paskat olen. En vain automaattisesti katso, että mikä tahansa muu kuin Apple on parempi, koska niin ei vaan ole. Ei ole mitään eroa sekopäisen apple-uskovaisen ja sekopäisen anti-applelaisen kanssa. Yhtä tyhmiä molemmat.

Enkä tuossa niinkään katsonut olevan edes ns. kritiikkiä. Sitä vain “tuskailin”, että jaksaa valittaa jostain napin liikuttamisesta. Varsinkin kun kyse ei ole mistään oikean yläreunan x-nappulasta 😀 Ovat katsoneet analytiikasta, että nappia painetaan eniten, joten se siirretään ensimmäiseksi. Toiseksi eniten klikkauksia tulee kakkoseksi. Ihan perus käyttöliittymän suunnittelua. Massojen mukaan mennään. Vastarannan kiiskille sanotaan “yhyy”. Vielä kun keksis millä hemmetin analyytikalla MS suunnittelee omien tuotteidensa muutoksia…niissä kun ei tunnu olevan mitään tolkkua millään järkiperäisillä syillä.

Vastaa tähän
5.

Kyllä tämä päivitys on niin syvältä kuin olla ja voi. Kartat ovat paskoja ja varmasti hitaampi karttaselain verrattuna googleen. Navigaattorin ääni on 80-luvulta verrattuna esim. Lumiaan. Mitään muutoksia ei ole havaittavissa hyvään suuntaan. Värejä vaihdeltu sieltä täältä, jee. Selaimesta tulee painettua takaisin nappulaa hiemankin liian pitkään niin heittää selaushistorian ruudulle.

Vastaa tähän
6.

No tämä frissy on niin henkeen ja vereen iMies että ei kestä kuulla kritiikkiä applen tuotteista edes niiden toisilta käyttäjiltä 🙂

Vastaa tähän
7.

31. Anteeksi jos kerroin vain turhautumistani eteenpäin. Kiva kuulla, että se vaivasi sinua. Kiitos huomiostasi.

Vastaa tähän
8.

30. Eli koko sun WTF?!! Oli siitä kun nappulat on eri järjestyksessä? Ei elämä.

Vastaa tähän
9.

27. Yritin korjata tuota app storen alalaidassa olevian nappien järjestystä kun ovat menneet sekaisin oikeasta järjestyksestä. Mutta kai tuo tuosta palautuu…

Vastaa tähän
11.

Emännällä lähti puhelin huoltoon päivityksen jälkeen. Ei käynnistynyt enää.

Vastaa tähän
12.

26. Mitä olet korjaamassa jäi vähän epäselväksi?

Vastaa tähän
13.

On tääki päivitys. Kaikki muuten toimii kuin ennenkin. Kartat on mitä on ja app storessa alalaidan napit vaihto paikkoja ja enkä saa edes palauttamalla korjattua tilannetta…ftw!

Vastaa tähän
14.

12, 19: ainakin täällä landella Oulussa nuo Bing mapsin tarkat kuvat ovat aika vanhoja, oli meinaan pystyssä vielä se aita jonka purin kotipihalta jo useampi vuosi sitten, muistaakseni kesällä 2008:-)

Vastaa tähän
16.

Huomasin kyllä yleisen suorituskyvyn parantuneen. Aika hyvin optimoitu koodia ainakin iPad2:n kohdalla. Kaikki toimii hemmetisti smoothimmin nyt.

Vastaa tähän
17.

19. Saman huomasin. Huomattavasti tarkempia kuvia landella nykyään.

Vastaa tähän
18.

Pitäis saada uusin päivitys itunesiin ensin, mutta tulee seuraavanlainen ilmoitus.

“iTunes ei voi suorittaa päivitystä. Tapahtui virhe.”

Yritä siinä sitten päivittää.
Ja ennenkuin joku valittaa, niin käytössä on noin vuoden vanha 24″ imac.

Vastaa tähän
19.

Itellä katosi ainakin yksi tekstiviestin koko sisältö. Viesti katosi myös tekstiviestilistalta. Searchilla kun hakee lähettäjää, niin viesti löytyy, mutta viesti silti tyhjä.

Vastaa tähän
20.

Mapseista puheenollen tuo bing maps on kyllä huomattavasti tarkempi ainakin “landelta” otetuissa kuvissa vs esim googlen mapsit. Mutta onhan googlella streetview toki bonuksena….

Vastaa tähän
Näytä kaikki kommentit

Kommentointi on suljettu.